Romania Curată

Peste 80 de parlamentari absenți de la prima ședință

Senatul și Camera Deputaților s-au reunit, marți, pentru prima oară după alegerile din 11 decembrie, cu absența a 73 dintre noii aleși în camera inferioară și zece din cea superioară, potrivit Agerpres și Mediafax.

La Senat, prima ședință este condusă de decanul de vârstă, medicul Leon Dănăilă (PNL), ajutat de patru dintre cei mai tineri senatori aleși: George Cătălin Stângă (PNL) și George-Edward Dircă (USR), ambii din Galați, Marius-Alexandru Dunca (PSD Brașov) și Constantin Bogdan Matei (PSD Vâlcea). Zece senatori din cei 136 aleși au lipsit de la prima ședință.

La Camera Deputaților președinte de ședință este Miron Ignat, deputat al grupului minorităților naționale, decanul de vârstă al acestui for, ajutat de secretarii Mara Mareș și Andrei Pop, cei mai tineri dintre deputați. La această primă ședință a camerei inferioare s-au prezentat doar 256 de deputați din totalul de 329 aleși și validați până în prezent.

Plenurile celor două camere urmează să convoace comisiile de validare, care verifică dacă alegerea noilor senatori și deputați s-a realizat cu respectarea prevederilor legii electorale. După validare, noii parlamentari vor depune jurământul.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Peste 80 de parlamentari absenți de la prima ședință

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *