Romania Curată

Peste 30.000 de semnături pe o petiție contra exploatării animalelor sălbatice, după incendiul de la Circ

O petiție contra exploatării animalelor sălbatice pentru distracție, inițiată de activistul pentru protecția animalelor Magor Csibi și platforma de-clic.ro după incendiul de joi de la Circul Globus, a adunat, la 12 ore de la lansare, peste 30.000 de semnături.

„Circurile care exploatază animale trebuie să dispară! Este nevoie de o legislație clară, care interzice aceste practici pentru todeauna!”, este apelul petiției, în care se arată că există mai puțin de 4.000 de tigri în libertate, în toată lumea, în timp e în captivitate sunt peste 5.000 doar în Statele Unite.

„Am putut vedea tigru ținut ca pet la Arad, tigru ținut în cușcă de interlopi și de grădini zoologice improvizate. Iar azi vine vestea că doi tigri au murit într-un incendiu la Circul Globus. Locul animalelor sălbatice nu este în captivitate, ci în libertate. Ideea că încă există locuri unde exploatăm suferința animalelor în scopuri de distracție n-ar mai trebui să fie acceptabilă pentru nimeni. Abia când vom învăța să tratăm animalele din jurul nostru cu respect vom putea spune că am făcut pași spre o societate civilizată”, se mai arată în textul petiției.

Reamintim că, joi, un incendiu produs la anexele Circului Globus a dus la moartea a 11 animale, printre care şi doi tigri, porci vietnamezi, pisici și câini.

În România, fostul deputat Remus Cernea a inițiat un proiect de lege prin care folosirea animalelor sălbatice la circuri să fie interzisă, însă inițiativa a fost respinsă acum doi ani. Totuși, primăriile a două sectoare ale Capitalei, 1 și 6, au interzis, pe teritoriul lor, desfășurarea de spectacole ale circurilor ambulante, caravanelor și trupelor de artiști ambulanți, care au în programul de divertisment dresuri de animale sălbatice, domestice, de companie, precum și cele care au expoziții de animale sălbatice (tip zoo).


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Peste 30.000 de semnături pe o petiție contra exploatării animalelor sălbatice, după incendiul de la Circ

 1. Adelin 2

  Cind se va cere interzicerea vinatorii pentru distractie?
  Vinatoarea este mai rea decit sa tina animale in captivitate.

  Reply
 2. Sanziana Sovejanu

  Solutia este sa nu mai mearga nimeni la circ pentru a vedea animale torturate. Cui i-ar placea sa vada asa ceva?

  Reply
  • Annas

   Trebuie sa inteleaga si părintii ca asta nu este deloc o distractie. Cum ar fi sa fie copiii lor in locul animalelor?

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *