Romania Curată

11 șefi ai Societății Române de Radiodifuziune, urmăriți penal într-un dosar de abuz în serviciu și conflict de interese

UPDATE 16:00 – Procurorii au decis urmărirea penală a 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune. Este vorba despre Mirela Fugaru, Stejărel Olaru, Demeter Andras Istvan, Mihai Voicu şi Doina Moşneag, cercetați pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, precum și față de alte șase persoane din conducerea SRR.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de: Demeter Andras Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae şi Moşneag Doina, precum şi faţă de alte 6 (şase) persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv membri ai Consiliului de Administraţie al instituţiei publice, pentru comiterea unor prezumtive infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 C.pen. şi conflict de interese, prev. de art. 301 C.pen”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

***

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au percheziționat, joi, sediul Societății Române de Radiodifuziune (SRR), potrivit unor surse oficiale citate de Agerpres. Anchetatorii vizează fapte de abuz în serviciu și conflict de interese, cu un prejudiciu estimat de 400.000 de lei.

Potrivit sursei citate, percheziții au avut loc și la un punct de lucru al unei firme de turism, dosarul vizând acordarea unor contracte de achiziție. De asemenea, vor fi puse în executare 11 mandate de aducere, precizează sursa menționată.

„În fapt, s-a reţinut că aceştia (cei 11 decidenți din SRR – n. red.) ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii obţinând în mod ilegal foloase patrimoniale. Valoarea prejudiciului cauzat Societăţii Române de Radiodifuziune s-ar ridica la suma de aproximativ 400.000 lei”, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, citat de Mediafax.

„În acest moment nu suntem în măsură să oferim mai multe detalii, dar vă asigurăm că Radioul public va continua să-şi informeze cu onestitate ascultătorii asupra oricăror elemente de noutate în cauza ce face obiectul acestor cercetări, în măsura în care acestea o privesc”, au declarat reprezentanții radioului public.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *