Romania Curată

Percheziții la Primăria Cluj Napoca. Mascații caută contracte suspecte de pe vremea fostului primar Sorin Apostu

Procurorii, jandarmii şi mascaţii de la DIICOT au descins, în această dimineaţă, la Primăria Cluj-Napoca. Surse judiciare spun că ancheta vizează Direcţia Tehnică a Primăriei Cluj-Napoca, cu privire la o serie de contracte semnate de aceastea cu o firmă care oferă servicii de dezinsecţie.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a confirmat faptul că descinderea procurorilor are legătură cu serviciile de dezinsecție. Ea a precizat cu procurorii au solicitat hotărârile de Consiliu Local care au legătură cu acest contract, contractele de prestări servicii, precum și contracte de sponsorizare care ar fi fost încheiate între firma care a câștigat licitația și municipalitate. Firma cu pricina a amenajat spații verzi pe cheltuiala proprie în Cluj-Napoca, conform clujtoday.ro.

Conform aceluiași site, este vizat contractul pentru serviciile de dezinsecție cu Coral Impex SRL, încheiat în urma unei licitații publice în anul 2006, pentru o perioadă de patru ani. În 2010, în perioada fostului primar Sorin Apostu, arestat pentru fapte de corupție, contractul a fost prelungit, fără licitație, pentru o perioadă de șapte ani și șapte luni.

„Este un contract cadru care a foat acordat în urma unei licitaţii, pe o perioadă de patru ani. Având în vedere că municipalitatea a fost mulţimită de calitatea prestării serviciilor din intervalul contractului repsectiv, în anul 201 consilierii locali au avut la dispoziţie un proiect care propunea prelungirea contractului pentru încă şapte ani şi şapte luni, începând cu data de 12 iulie 2011, fără a se mai face proceduri de achiziţie publică a serviciilor. Consilierii locali au votat această propunere. Acordul cadru prevede o sumă minimă sun care primăria nu poate face comezi, respectiv are o sumă maximă pe care nu o poate depăşi, iar pentru fiecare tip de serviciu prestat există nişte preţuri unitare pe care le folosim la facturarea serviciilor. Serviciile se prestează pe bază de comandă. Municipalitatea face o comandă faţă de prestator de servicii, de deratizare, de dezinsecţie, de intervenţie cu materiale anti-căpuşe etc, iar prestatorul emite o factură aferente acelei comenzi pe tipul de produs, pe costul din contractul cadru”, a precizat Oana Buzatu.

Vom reveni cu amănunte


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *