Romania Curată

Percheziții la firma de salubrizare Urban. Procurorii acuză o evaziune fiscală de 23 de milioane de euro

Poliţiştii fac 18 percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, la societatea de salubrizare Urban şi la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală de aproximativ 23 de milioane de euro, în care au fost implicate 20 de firme, care ar fi evidenţiat operaţiuni comerciale fictive.

Nu mai puțin de 32 de persoane vor fi duse la audieri după terminarea perchzițiilor din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vâlcea şi Suceava.

Anchetatorii au stabilit că în circuitul infracţional a fost implicată o companie care desfăşoară activităţi de prestări de servicii în domeniul salubrizării şi care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive, directe sau interpuse cu alte 20 de societăţi comerciale.

„În acest mod, în perioada 2008-2012, societatea comercială ar fi desfăşurat activităţi comerciale în valoare de 90.000.000 de euro, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu aproximativ 23.000.000 de euro”, se precizează într-un comunicat al Poliției Române.

Surse judiciare susțin că în anchetă este vizată societatea de salubrizare Urban SA, de unde anchetatorii ridică mai multe documente, iar printre persoanele care vor fi duse la audieri sunt şi asociaţii firmei, Teodor Florescu şi Ion Bălăceanu.

La percheziţiile desfăşurate sub coordonarea Parchetului Curţii de Apel Bucureşti participă luptători SIAS şi specialişti criminalişti. Acţiunea este sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *