Romania Curată

Percheziții DNA la Autoritatea Electorală Permanentă și acasă la șefa instituției

Update 11:00 – Procurorii DNA au percheziționat și locuinţa preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente , Ana Maria Pătru, într-o anchetă ce vizează contractele privind achiziţionarea unor softuri pentru alegeri, anunță Mediafax. Ana Maria Pătru urmează să fie dusă la audieri la Ploieşti, potrivit unor surse judiciare.

Soţul Ana Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, vizată de ancheta DNA Ploieşti, a încercat să fugă în timpul percheziţiilor de la locuinţa celor doi soţi, din judeţul Vâlcea. El avea documente ale societăţii sale radiate care „erau relevante pentru circuitul mitei”, susţin surse judiciare citate de News.ro.

***

Procurorii DNA fac, marți dimineața, mai multe percheziții, una dintre acestea fiind la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), potrivit unui comunicat al instituției.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008 -2015, a unor infracțiuni de corupție. În cursul dimineții de 15 noiembrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 4 locații situate în municipiul București și județele Ilfov și Vâlcea, din care o locație se află în incinta unei instituții publice, restul la domiciliile unor persoane fizice. (…) Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se afirmă în comunicat.

Potrivit Mediafax, care citează surse judiciare, ar fi vorba despre o investigație referitoare la campania electorală din 2009, pentru alegerile prezidențiale. Presa speculează, pe baza faptului că ancheta este a DNA Ploiești, că ar fi vorba despre contracte pentru programe informatice realizate de firmele controlate de deputatul Sebastian Ghiță pentru AEP și că șefa instituției ar fi vizată de procurori.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Percheziții DNA la Autoritatea Electorală Permanentă și acasă la șefa instituției

 1. eva

  Autoritatea Electorala Permaneta (institutie de taiat frunza la caini sau de dat tita la pureci) a avut initial incadrati 170 salariati bugetari apoi s-au facut suplimentari de angajati, fara nr. – fiecare din acestia apartinind unui anumit tip de clientelism. Ca atribut principal aceasta structura fantoma “asigura aplicarea unitara, la nivel national – CULMEA MINUNILOR – in intervalul dintre doua perioade electorale – 4 ani – a dispozitiilor legale privind organizarea alegerilor si a altor consultari electorale cu caracter national sau local; administreaza registrul national al sectiilor de votare; intocmeste si actualizeaza registrul electoral”. Functioneaza ca persoana juridica doar in baza Hotaririi Nr. 2 din 19 martie 2007 modificata de Hotarirea Nr. 3 din 24 septembrie 2008 a Parlamentului României pentru suplimentarea schemei de personal) unde veniturile salariale si structurile organizatorice intrec orice inchipuire realista. AEP trebuie desfiintat pt ca toaca bugetul tarii fara folos , BEC este o institutie mai mult decat suficienta mai ales daca intra in actiune la termenul potrivit pt a satisface cu OBIECTIVITATE toate cerintele PROCESULUI ELECTORAL.

  Reply
  • Ioan Dragomir

   Probabil se va dovedi, daca mai era nevoie,inca o data,puterea si tentaculele caracatitei mafiote care conduce destinele noastre..Oricat de corect ar fi procesul electoral, centralizarea acestor date a fost mereu in mana LOR, mereu am suspectat ca rezultatul final ar putea fi viciat,dupa interesele de gasca,clientelare, de partid si de afaceri..Dubla conducere, prin BEC si AEP ,nu avea cum sa nu duca la dezastru, din banii publici, fireste..Nici nu mai stim ce for superior,din tara sau din UE, mai putem chema pentru supravegherea corectitudinii alegerilor..Degeaba scanam, evitam votul multiplu,filmam procesul de numarare a voturilor online,la capatul celalalt ,ca receptor de date si procese verbale, poate fi o institutie care manipuleaza totul,dupa propriile interese..Deocamdata, azi, nu vad nici o speranta pentru viitorul copiilor nostri…Sper sa-si dea seama la timp si sa nu prelungeasca agonia in care au trait parintii lor…

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *