Adrian Popescu

PDL merge la alegerile din Capitala cu mogulul gunoiului Prigoana Campionul contractelor cu statul vrea sa fie Primar General

Romania curata continua monitorizarea candidatilor pentru alegerile locale. Ultimul anuntat este candidatul PDL, Silviu Prigoana, nominalizat de liderul filialei Bucuresti, Elena Udrea. Aparut in prim-planul vietii publice dupa desele sale despartiri si impacari cu Adriana Bahmuteanu, cei doi divortand si recasatorindu-se de patru ori, Prigoana si-a cladit o avere impresionanta din afaceri cu statul, indeosebi contracte de salubritate.

Daca va castiga alegerile din Capitala, Prigoana va trebui sa rezolve conflictul de interese in care se va afla, deoarece compania sa Rosal Grup ridica gunoiul din sectorul 3 din Bucuresti. Candidatura lui Prigoana a generat deja controverse in partid, dupa ce acesta a fost contestat public de Cristian Preda, Theodor Paleologu si Teodor Baconschi.

Proiecte politice: legalizarea prostitutiei si mutarea Parlamentului

In cei patru ani de mandat ca deputat, Prigoana a avut cateva initiative care au produs pe alocuri ilaritate.

Astfel, el a facut valva cu o propunere privind mutarea Parlamentului in noua cladire a Bibliotecii Nationale, in viziunea sa Casa Poporului trebuind sa fie inchiriata sau concesionata unor investitori privati.

Dupa ce ideea sa a fost respinsa de parlamentari, Prigoana a revenit cu mai multe propuneri privind legalizarea prostitutiei, trecerea presei scrise si online sub autoritatea CNA, preluarea postului TVR International de catre MAE, schimbarea denumirii oficiale a persoanelor de etnie roma din „rom” in „tigan”.

La fel de dezbatuta fost declaratia sa privind schimbarea imnului national si mutarea datei de sarbatorire a Zilei Nationale intr-o luna de vara.

In mai 2010, el a demisionat din PDL in contextul discutiei din partid despre renuntarea la afacerile cu statul a membrilor formatiunii. S-a reinscris in septembrie si, cateva luni mai tarziu, in februarie 2011, a cerut conducerii Camerei Deputatilor sa beneficieze de concediu pentru ingrijirea copilului pe o perioada de doi ani.

Silviu Prigoana, cel mai bogat parlamentar

Cu afaceri in salubritate si mass-media, Prigoana a postat pe site-ul Camerei Deputatilor o declaratie de interese impresionanta, avand 309 de pagini. El a trecut in declaratie 12.397 de contracte ale firmelor sale, din care aproximativ jumatate au fost incheiate cu institutii de stat, fara a specifica si valoarea acestora.

Silviu Prigoana are actiuni la mai multe firme si companii: Audiovizual Media SRL, Capital Media SRL, Ecosal SA (depozite ecologice), Ecorec SA (reciclare deseuri), Ecotrading Noxe SA, Etno TV Magazine Media SRL, Master Glass SRL, Probusines Project SRL, Rosal Grup SRL, Tridigital SRL, Plai cu Boi SRL, Rosal Imobiliare SRL.

Rosal Grup SRL, firma care presteaza servicii de salubritate, are in derulare contracte cu gradinite, scoli, licee, universitati, inspectorate scolare, cluburi sportive, case de cultura, spitale, muzee, case de pensii, directii de impozite si taxe, primarii si consilii judetene sau locale (Sectorul 3 Bucuresti, Baia Mare, Cluj Napoca, Ludus, Ploiesti, Suceava, Urziceni), Loteria Romana, Romarm, Posta Romana, ITM, structuri ale Ministerului de Interne (sedii de politie, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Directia Generala Anticoruptie, Directia Generala de Informatii si Protectie Interna), unitati militare, DIICOT, Agentia Nationala Antidrog, Serviciul de Protectie si Paza, Consiliul Superior al Magistraturii, tribunale, parchete, curti de apel, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, penitenciare, ANL, Garda de Mediu, Garda Financiara, BNR, Societatea Nationala Radiocomunicatii, RADET, Romgaz, RA-APPS.

Familia Prigoana are intinse domenii imobiliare: case si terenuri la Poiana Brasov, Bucuresti, comunele Ogrezeni si Valea Plopilor (Giurgiu), Mogosoaia, Cernica, Fundeni, Voluntari, Gherla (Cluj) si un apartament de 150 mp la Chicago (SUA).
Parlamentarul nu are masini pe numele lui, ci doar o motocicleta Suzuki, cumparata in 2008. Poseda in schimb colectii de timbre (10.000 euro), cutii muzicale (100.000 euro), aparate de fotografiat si filmat (100.000 euro), ceasuri (50.000 euro), tablouri (50.000 euro) si o colectie numismatica (100.000 euro).

In octombrie 2010, el a vandut un apartament pe care il avea la Chicago catre Ronald Leon Chin, in schimbul a 695.000 USD.

Principala sa companie, Rosal Grup SRL, unde detine 66,6 % din actiuni, i-a dat parlamentarului 3,8 milioane lei, reprezentand drepturi de proprietate industriala si 81.900 lei dividende.

De altfel, Prigoana a castigat bani frumosi din aceleasi drepturi de proprietate industriala de la Etno Folclor Media SRL (378.961 lei), Rosal Ecologic (50.000 lei), drepturi de autor de la Synezion Production SRL (26.000 lei).

Deputatul a mai primit 167.000 lei din inchirierea unui imobil firmei 360Insights SRL.

Actiuni si imprumuturi acordate firmelor sale

Prigoana a acordat imprumuturi catre companiile detinute de membrii familiei: Aerosal SRL (348.000 lei), Antic Art House SRL (157.000 lei), Ape minerale si racoritoare SRL, Breaking News Media SRL, Cofetarie Patiserie Unic SRL (380.000 lei), Ecosal, Ecorec, Depozit Ecologic Menajer SRL, Depozit Inerte SRL, Diplomat Cine Media SRL, Direct Media Technologies SRL, E Market SRL, Eco Prisal SRL ( 101.000 lei), Ecosfera SRL, Ecotrading Noxe SA (797.000 lei), Eolian Green Energy SRL, Etno Media SRL (117.000 lei), Etno Tv Magazine Media SRL, Europarking SRL, Appleseed International SRL, Fanatik Media SRL (688.000 lei), Faun Eko Tehnic SRL, Feeling Media SRL, Feny Media SRL (182.000 lei), Ferma Agrozootehnica PC SRL (285.000 lei), Gener Aly SRL, Interstate Development SRL (478.000 lei), Maters Glass SRL, Metropolitan Media SRL, MP Terenuri si Imobile SRL (348.000 lei), Muzica Media SRL, Pariu Media SRL, Pasaj Comalim SRL (248.000 lei), Rosal Art SRL, Rosal Green Energy SRL (710.000 lei), Rosal Imobiliare SRL (153.000 lei), Rosal Industrial SRL (509.000 lei), Rosal Management SRL (765.000 lei), Saloti SRL, Spina Care SRL, Sport FM Radio SRL, Taifasuri Media SRL (234.000 lei), Taraf Media SRL, The Comedy Channel Media SRL, Univers Media SRL, Fitnes Beauty Center SRL, Pyrom Industrial SRL, Constructii si Amenajari Interioare SRL, Operativ Prest Storage SRL.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *