Romania Curată

Patru ani de închisoare cu executare pentru Mircea Băsescu. Banii nu vor fi returnați denunțătorului, ci vor fi confiscați

Magistrații Tribunalului Constanța l-au condamnat, vineri, pe Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. În același dosar a fost condamnat și Marian Căpățână la 3 ani de detenție pentru complicitate la trafic de influență, în dosarul în care sunt denunțător sunt membrii familiei lui Bercea Mondial.

Sentința judecătorilor nu este definitivă. Prin sentință, judecătorii au respins cererea denunțătorului de a i se returna suma de 600.000 de euro și a dispus confiscarea specială a sumei de 265.000 de euro de la Mircea Băsescu și Marian Căpățână.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență.

Conform procurorilor DNA, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Băsescu ar fi primit suma de 250.000 de euro de la denunțătorul Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrați pentru eliberarea din arest a lui Sandu Anghel) sau pentru o condamnare la o pedeapsă mai mică.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Patru ani de închisoare cu executare pentru Mircea Băsescu. Banii nu vor fi returnați denunțătorului, ci vor fi confiscați

 1. alex

  ANUNT PUBLICITAR:

  Editura Jilava se pregateste sa ofere publicului „Opere alese ale maretei famiglii ciorditor-fanariote Basescu-Bercea” editie princeps in zece volume saptamanale pe parcursul celor trei luni de concediu medical executat la domiciliu de catre marele creator literaL Mircea Basescu sub indrumarea prestigioasei indrumatoare a gramaticii academice romane mult iubita si stimata viitoare academiciana de renume mundial doamna EBA!

  Reply
 2. George

  Se pregateste de scris carti autotintitulatul print Paul si coana Nutii. Astia impreuna cu Mircea B si Bercea Mondialul vor crea Biblioteca PDL, fost fsn, fost pcr. Sa traiti bine hotilor! Ramaneti cu ce-ati furat.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *