Adrian Popescu

Paşi timizi pentru recuperarea prejudiciului din ICA. Fiscul scoate la vânzare un apartament al lui Dan Voiculescu

ANAF a scos la vânzare prima proprietate a mogului Dan Voiculescu, în cadrul procesului de recuperare a prejudiciului stabilit de instanţă în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Este vorba de un apartament de patru camere şi dependinţe, situat pe Şoseaua Kiseleff, cu o suprafaţă utilă de 206,5 mp.

Preţul de pornire este de 1.410.000 lei fără TVA (aproximativ 300.000 de euro). Potrivit unui anunţ postat pe site-ul ANAF, taxa pentru participarea la licitaţie este de 10%. Lista cerinţelor poate fi consultată AICI.

Cei interesaţi au termen până pe 27 mai să depună taxa de participare într-un cont al Administraţiei Financiare Sector 1.

Dan Voiculescu a fost condamnat în august 2014 la 10 ani închisoare în dosarul ICA, fiind obligat să plătească în solidar cu ceilalţi inculpaţi un prejudiciu de aproximativ 60 milioane euro. Pentru a recupera acest prejudiciu, judecătorii au pus sechestru pe o parte din averea lui Dan Voiculescu, printre care şi turnul Intact.

ANAF a trecut la secret procedura de recuperarea a prejudiciului şi nu a îndrăznit, deocamdată, să se atingă de sediul Antenelor.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Paşi timizi pentru recuperarea prejudiciului din ICA. Fiscul scoate la vânzare un apartament al lui Dan Voiculescu

  1. ionita ion

    Oare chiar atat sa faca acest apartament, sau ia pus un asemenea pret ca sa nu fie cumparat pana iese voiculescu din inchisoare?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *