Romania Curată

Parchetul General face o anchetă referitoare la spitalele care au avut grijă de pacienții de la Colectiv

Procurorii de la Parchetul General au păstrat partea din dosar în care sunt vizate unităţile medicale şi tratamentul medical acordat răniţilor din clubul Colectiv, fiind solicitate mai multe documente de la spitale, scrie Mediafax, citând surse judiciare.

Anchetatorii au dispus „disjungerea cauzei în ceea ce priveşte alte infracţiuni pentru care nu s-a dispus în prezenta cauză trimiterea în judecată şi care au fost sesizate prin plângeri formulate în cursul urmăririi penale ori care vizează instituţii ale statului (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ori alte instituţii ori autorităţi) precum şi în ceea ce priveşte tratamentul medical acordat persoanelor internate ce au suferit leziuni traumatice urmare a incendiului din Colectiv”

Prima partea a acestei cauze, în care sunt vizaţi patronii clubului Colectiv şi cei de la firma care a asigurat focul de artificii din club, a fost trimisă în judecată. Procurorii au păstrat, pentru efectuarea cercetărilor, partea de dosar privind modalitatea în care au fost îngrijiţi răniţii din Colectiv în spitalele din România, după ce mai multe persoane, pacienţi sau rude, au sesizat unitatea de parchet, mai scrie Mediafax.

În urma incendiului care a avut loc la sfârşitul lunii octombrie în clubul Colectiv din Capitală 64 de persoane au murit.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Parchetul General face o anchetă referitoare la spitalele care au avut grijă de pacienții de la Colectiv

  1. alinaMP

    Pur si simplu simt nevoia sa imi cer scuze pentru acest articol. Cred ca mai mari sanse ar avea doctorii sa verifice ce au facut procurorii cu dosarele decat invers. Anul trecut prima saptamana dupa colectiv erau numai elogii la personalul medical care a venit de acasa fara a fi platit ca sa ajute. Acema bagam procurorii pe motiv ca au murit oameni. Dati voi un google search sa vedeti de la ce suprafata arsa a corpului in sus sansele de supravietuire trec sub cinzeci la suta si veti vedea ca nu putau sa nu moara. In rest, ma astept la tabloidismul presei si foamea de bani sa dam maine in judecata doctorii pentru mortalitatea infantila sau prevalenta tuberculozei Ca e mai fara risc si poate iti pica ceva decat sa votezi un partid care au duce sanaatea la sase la suta sau sa faci o plangere la CC ca nu e deja.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *