Romania Curată

Parchetul General a început urmărirea penală în scandalul dezinfectanților diluați vânduți spitalelor

Parchetul General a început urmărirea penală in rem (cu privire la faptă) în cazul dezvălurilor făcute de Tolo.ro referitoare la dezinfectanții vânduți spitalelor din România de firma Hexi Pharma. Iată comunicatul Parchetului:

”Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare.

Procurorii au dispus în cauză începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 Cod penal şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse prev. de art. 357 alin. 2 Cod penal.

În cauză au fost delegaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru efectuarea unor acte de urmărire penală, inclusiv pentru participarea la ridicarea probelor necesare în vederea realizării unor teste specifice, în colaborare cu Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii”.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Parchetul General a început urmărirea penală în scandalul dezinfectanților diluați vânduți spitalelor

  1. interes

    Guvernul ciolos in frunte cu sageata Achimas a trecut de astazi la musamalizarea in forta a acestei crime abominabile. Au trecut inclusiv la atacul direct impotriva celor care au facut public acest masacru.

    Trebuie iesit in strada cat mai repede si de data asta facut praf si pulbere tot acest sistem mafiot inclusiv cu tehnogradatii sai.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *