Adrian Popescu

OUG 9: Senatul le oferă primarilor cheltuieli fără limită

O nouă ordonanţă guvernmentală controversată, ordonanţa de urgenţă cu numărul 9, care dă dreptul instituţiilor să cheltuie bani chiar dacă depăşesc bugetul, a fost adoptată de senatori. Legea a trecut în forma în care a fost trimisă de la Guvern, fără ca senatorii Opoziției să fie lăsați de majoritate să-i aducă vreo modificare.

Ordonanța 9 conţine un articol prin care se suspendă până la 1 ianuarie 2018 o serie de prevederi referitoare la creditele de angajament din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice. Printre acestea se află şi obligativitatea ca sumele angajate prin Legea bugetului să nu poată fi depăşite de către ordonatori, iar angajarea cheltuielilor din aceste bugete să se facă numai în limita creditelor bugetare aprobate.

Opoziţia a criticat această măsură, iar PNL a depus în Senat un amendament prin care aceste derogări să fie eliminate. Opoziția a susținut că prin acest act normativ se suspendă cu totul disciplina in finantele publice locale, după ce abia s-a facut putina ordine in utilizarea banilor publici in administratia locala si centrala.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *