Romania Curată

UPDATE. OUG 13/2017 privind codurile penale, abrogată. Noua ordonanță, publicată în Monitorul Oficial

UPDATE – Noua ordonanță, prin care se abrogă OUG 13/2017, a fost publicată în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

Guvernul a aprobat proiectul ordonanţei de urgenţă prin care este abrogată OUG 13/2017 prin care au fost modificate Codul penal şi Codul de procedură penală. În plus, a fost aprobat şi un memorandum prin care sunt declasificate stenogramele şedinţelor de Guvern prin care au fost modificate codurile penale, atât de actualul cabinet, cât și de cabinetul Cioloș, anul trecut.

Este vorba despre ședințele din 18 mai 2016, când cabinetul Cioloş a modificat cele două coduri, și de cea din 3 ianuarie, când echipa Grindeanu a adoptat OUG 13/2017.

Deși așteptată, demiterea sau demisia ministrului Justiției nu s-a produs, deocamdată, însă pemierul i-ar fi cerut să-și facă o evaluare a activității, potrivit unor surse guvernamentale citate de agențiile de presă.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *