Adrian Popescu

Oprescu demareaza un nou proiect fara consultarea bucurestenilor Pasaj subteran la Piata Sudului, cu fonduri de la Elena Udrea

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pare tot mai hotarat sa tranforme intersectiile din Bucurestiul in pasaje subterane, pentru regele-automobil, fara sa isi mai bata capul cu consultarea locuitorilor din zonele respective.

Astfel, Primaria Generala a lansat o licitatie pentru desemnarea proiectantului realizarii unui pasaj subteran la Piata Sudului.

Proiectantul va primi un milion de euro, in vreme ce costul total al lucrarii se estimeaza a fi de 128 milioane lei (30 milioane euro).

Lucrarea va beneficia de fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea, prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritară 2.

Primaria sustine ca in zona din Piata Sudului exista disfunctionalitati in circulaţiei rutiera, astfel incat acesta zona trebuie reconfigurata prin realizarea unui pasaj rutier denivelat subteran pe direcţia Str. Niţu Vasile – Calea Văcăreşti, ce va avea o lungime de 356 m si o inaltime libera de 5 m.

Proiectul face o singura mentiune referitoare la mediul inconjurator, respectiv faptul ca se vor amenaja spatii verzi, fara sa se dea niciun detaliu in acest sens.

Reconfigurarea intersectiei va crea mari probleme, aici fiind numeroase statii ale transportului in comun (autobuze, tramvaie, troleibuze).

In plus, este posibil ca sa fie afectata si piata agro-alimentara aflata in apropiere.

Cititi si:

ARC cere Primariei Bucuresti transparenta in aplicarea Legii privind adunarile publice. Primarul Sorin Oprescu trebuie sa explice pe ce criterii interzice adunarile publice ale cetatenilor

Afacerea anului in Capitala. Oprescu vrea sa cheltuiasca peste 55 milione euro pe marcaje rutiere


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Oprescu demareaza un nou proiect fara consultarea bucurestenilor Pasaj subteran la Piata Sudului, cu fonduri de la Elena Udrea

  1. dumitru totir

    Cred ca este necesar acest pasaj .OK nu cred ca sunt prea multe parcuri ce ar fi distruse de un pasaj subteran ci doar se castiga aer curat datorita faptului ca nu se mai sta atat de mult timp in intersectie.
    Cred ca subiectul este fals!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *