Romania Curată

Oprescu admite că-l cunoaște pe tatăl lui Dan Condrea de la Hexi Pharma

Sorin Oprescu a declarat astăzi că nu-l cunoaște pe Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, dar îl cunoaște pe tatăl acestuia, Virgil Condrea. Declarația lui Oprescu, făcută jurnaliștilor din fața Curții de Apel București, unde se judecă un proces al fostului primar, vine în contextul în care România Curată a dezvăluit săptămâna trecută că Hexi Pharma a fost fondată de tatăl lui Dan Condrea, fost farmacist șef al Spitalului Universitar București și a avut sediu chiar în incinta unității sanitare pe vremea când Oprescu era directorul acesteia.

 

Întrebat dacă ar avea curajul să se interneze într-un spital unde au fost găsiți dezinfectanți diluați, Oprescu a spus: „Da, pentru că lucrez într-o secție de chirurgie, văd și eu care este starea în secție, care este starea în spital. (…) Este exagerată chestiunea cu infecții care provoacă moartea oamenilor. Nu peste tot. Din ce cauză, cum, concentrație, contracte sunt departe de lucrurile astea, tocmai pentru faptul că nu am fost în ultimii șapte ani și jumătate în miezul sistemului, dar asta nu a înseamnă că nu am avut grijă de spitalele pe care le-am avut în custodie”, a mai declarat Sorin Oprescu.

România Curată a dezvăluit că în februarie 1995, la două luni de la înființare, firma Hexi Pharma (care se numea pe atunci Universitar Pharma) și-a mutat sediul într-un spațiu din incinta Spitalului Universitar.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *