Romania Curată

Operaţiunea ALTERNATIVA. PSD se albeşte trecând în PNL

La vremuri noi, tot noi. A candidat acum trei ani din partea USL (ca membru PSD), cerând voturi pentru stânga, acum se mută la PNL şi va prezenta dreapta, în campania electorală, ca soluţia morală. În plus, va putea candida la Primăria Giurgiu: drumul său era blocat dacă nu schimba tabăra, pentru că PSD are deja un candidat, în persoana actualului edil şef. Vorbim despre deputatul Nicolae Florian, care a trecut vineri de la PSD la PNL. El devine candidatul liberalilor la funcţia de primar al municipiului Giurgiu.

Florian a candidat și în 2012 la primărie, din partea USL, dar s-a retras din cursă în ultima luna de campanie electorală, în favoarea actualului primar, social-democratul Nicolae Barbu, care atunci a candidat independent. Florian a declarat vineri, pentru Agerpres, că i-a fost “foarte greu” să ia decizia de a demisiona din PSD și a merge la PNL, dar consideră că a făcut acest lucru “cu fruntea sus” și spune că a fost nevoit să ia această decizie deoarece a fost “marginalizat” în organizația social-democrată.

“Mi-a fost foarte greu să iau această decizie de a demisiona din PSD, dar trebuie să punem înaintea intereselor noastre interesele comunității, iar de unul singur am considerat că nu pot participa la implementarea unor proiecte majore pentru urbea noastră. Consider că am plecat cu fruntea sus din PSD, am discutat despre acest lucru cu președintele organizației județene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălau, i-am explicat situația, oricum o știa, și decât să apară tensiuni în cadrul partidului, datorita faptului că marginalizarea mea continuă de către organizația municipală a PSD, mai bine să fac parte dintr-o echipă puternică a orașului, respectiv cea a PNL Giurgiu”, a spus Nicolae Florian.

Pe de altă parte, deputatul a precizat că se va încadra în statutul partidului și programul politic al PNL, și o să îi fie “foarte ușor” să treacă de la o doctrină la alta pentru că, în anul 2012, a candidat pe listele USL și a fost sprijinit și a acționat “împreună și cu PNL, și cu PSD”.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Giurgiu, că prin venirea deputatului Nicolae Florian în partid, organizația județeană liberală are un candidat cu “șanse mari” la Primăria municipiului, în ceea ce privește alegerile locale de anul viitor. Nicolae Florian a declarat că vrea să pună umărul la reconstruirea organizației județene a PNL Giurgiu.

“‘Se pare că azi am poziția de notar, să consfințesc această decizie, am discutat demult despre această intenție cu domnul deputat, am așteptat momentul prielnic, sper ca dincolo de o candidatură cu șanse foarte mari, la Primăria Giurgiu, să ne aducă și linistea de care avem nevoie. Acum avem un candidat cu șanse foarte mari la primăria municipiului, iar cei doi copreședinți să înțeleagă care este miza jocului, să trecem peste orgolii, astfel încât și domnul deputat și ceilalți candidați ai noștri să aibă prima șansă, în județ, unde sunt mai multe partide care se bat pentru primăria municipiului, un județ mai complicat decât altele”, a afirmat Petrache, potrivit HotNews.ro.

Nicolae Florian este la prima „trădare”. Antreprenorul giurgiuvean, cu afaceri în domenul firmelor de protecţie şi pază, a intrat în politică în 2012, când a candidat pentru USL în Colegiul I Giurgiu, la Camera Deputaţilor. Florian a ocupat în ediția 2012 a Topului Forbes 500 Miliardari locul 416, cu o avere evaluată la 9 milioane de euro.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

11 thoughts on “Operaţiunea ALTERNATIVA. PSD se albeşte trecând în PNL

  • gabriel

   Adevăr grăiești domnule , tocmai citeam despre declarațiile primarului de Iași în ziarul Bună ziua de Iași unde spunea că președintele Iohanis nu poate face nimic , el se are prea bine cu SRI – ul ca să- l potă atinge cineva , spunea și de dl Coldea ceva interesant , e tare pe piață omul .

   Reply
 1. Vladimir Dumitru

  Săracul… Mi se rupe sufletul de el cum se sacrifică pentru interesele comunității ! :v

  Reply
  • gabriel

   La asta mă gîndeam și eu , își iubește comunitatea atît de mult încît dacă apucă ciolanul nu- l mai lasă , trece peste cadavre . acești nesimțiți privesc comunitatea ca fiind proprietatea lor , pur și simplu fac ce vor cu oamenii , ca și cum ar fi sclavi . atîta nedreptate este în țara care se spune a noastră încît îți vine să i- o lași lui bășinescu , tot a spus el ; la cine nu-i convine poate să plece ..eu aș întreba , pe cine mai exploatați măi lichelelor ? Acum ar vrea o armată obligatorie , mă întreb însă pe cine să apăr și de cine .

   Reply
 2. boby

  mi-e silaaaaaaa! din combinatia PNL + pdl nu poate iesi decat acelasi terci politic perpetuuuuuu ……

  Reply
 3. boby

  Vesnicul Marian Petrache & Co + Blaga & Co! Unde ne gasim? Iohannis a promis altfel de politica! Care si unde e?!

  Reply
 4. marius skolka

  Pai cum? Sa ramana fara „coledzi”? Pe dinafara gastii care imparte placinta? Nu se poate……

  Reply
 5. sevar

  Oare de ce nu mă mir?! În sfera politică românească are vreo semnificație culoarea? Nici una! Toate sunt o apă și un pământ! Interesul poartă fesul! Vorbesc bineînțeles despre interesul personal. Toate sunt clientelare, nepotiste și de gașcă. Acum se poate zice că toate derivă din vechiul PCR trecut prin fsn, fdsn… pdsr, psd, pd, pdl, și acuma și pnl și-a pierdut identitatea trecând sub pulpana pd sub falsul nume pnl, nume cu care nu mai are nici o contingență.

  Reply
 6. PASCAU ALEXANDRU

  Daca omul este marginalizat este firesc sa plece la colegi cu aceleasi idei si interese.Libertatea de miscare este chiar binefica si vom tot face exercitii de democratie .
  Atunci cand vor fi partiede adevarate cu doctrina clara de dreapta sau de stinga acesti plimbareti nu vor mai avea nicio scuza. Dar mai trce multa apa pe Dunare pina sa facem un lucru bun d e care sa-si aminteasca generatiile viitoare.
  Ce vor scrie manualele de istorie despre aceste vremuri?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *