Adrian Popescu

"Occupy Wall Street" se intampla si la noi

Sapte tineri curajosi au protestat la Cluj impotriva proiectului Rosia Montana.

Sapte tineri au „ocupat”, luni, cladirea fostului hotel Continental situat in Piata Unirii din Cluj Napoca, pentru a protesta impotriva proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana. Timp de mai multe ore, pe cladire au fost afisate bannere cu mesaje de sprijin pentru Campania Salvati Rosia Montana: „Revolutia incepe la Rosia Montana”, „STOP RMGC”, „Occupy Conti with Rosia Montana”, „Resistance is fertile”.

Potrivit Asociatiei „Alburnus Maior”, cei sapte curajosi sunt Mihnea Blidariu – muzician, component al trupei Luna Amara, Paul Socol – actor, Bogdan Buta – inginer in telecomunicatii si activist, Raluca Dan – specialist in relatii publice, Ana Banica – arhitect, Bianca – arhitect si Ramona Duminicioiu – consultant juridic.

Tinerii au fost ridicati de fortele de ordine, dupa mai multe tentative esuate de a patrunde in cladire, in aplauzele si admiratia a peste 100 de sustinatori adunati spontan.

In plus, ei au fost amendati cu o suma totala de 2500 de lei, pentru afisaj ilegal si li vor intocmi dosare penale, sub invinuirea de „tulburare de posesie”.

Organizatorii sustin ca scopul acestui protest, intitulat „Occupy Conti with Rosia Montana – PreOccupy Cluj”, este stoparea minciunilor si dezinformarii legate de proiectul companiei Rosia Montana Gold Corporation, proiect ce presupune folosirea cianurii, pe scara larga, in procesul de extragere a aurului.

Acest demers se alatura miscarii „Occupy” in care sunt activi milioane ce cetateni din intreaga lume.

Miscarea a avut ca punct de plecare nemultumirea generalizata a cetatenilor lumii cu privire la esecul sistemului financiar global actual.

Prin Occupy Conti s-a transmis mesajul celei mai puternice campanii sociale si de mediu din Romania.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “"Occupy Wall Street" se intampla si la noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *