Romania Curată

O șefă de serviciu și o consilieră din Primăria Cluj, acuzate de procurorii DNA în Dosarul Dezinsecția

În urma percheziţiilor de miercuri, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus punerea în mişcare a urmăririi penale faţă de două funcţionare ale Primăriei municipiului Cluj-Napoca şi a unui angajat al firmei Coral Impex SRL.

Conform unui comunicat de presă remis în cursul zilei de joi, anchetatorii anticorupţie le acuză pe Adriana Lucia Măgurean, şef al Serviciul Tehnic Reparații Imobile, Monitorizare Servicii Comunitare de Utilități Publice, şi pe Mariana Capota, consilier în cadrul aceluiaşi serviciu, de săvârşirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Din ordonanțele de punere în mişcare a acţiunii penale, respectiv de efectuarea a urmăririi penale întocmite de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora în data de 8 octombrie 2014, cu ocazia sărbătorilor de Paște și de Crăciun ale aceluiași an, precum şi la data de 11 martie 2015, Adriana Lucia Măgurean, „a primit, cu titlu de mită, de la un reprezentant al SC Coral Impex SRL Ploieşti, atât pentru ea cât și pentru o rudă a acesteia, diverse produse, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu și anume certificarea pentru conformitate a documentației depusă de firma respectivă, în vederea aprobării plăților pentru serviciile prestate”.

În acelaşi timp, în perioada 2012 – 2015, Mariana Capota a primit în mod repetat, de la reprezentanţi ai SC Coral Impex SRL mai multe sume de bani, în cuantum de 8.600 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, respectiv verificarea și întocmirea documentației pentru plată referitoare la serviciile de dezinfecție, dezinsecţie şi deratizare prestate de firma respectivă.

Pe de altă parte,  Constantin Dorin Prunoiu, angajat al companiei ploieştene, este bănuit de săvârşirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată.

Procurorii DNA arată că „în perioada 2012 – 2015, suspectul Prunoiu Constantin Dorin, în calitate de angajat al SC Coral Impex SRL Ploieşti, a remis lunar cu titlu de mită unor funcţionari cu atribuții de control din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca suma de câte 500 lei şi produse alimentare, pentru ca aceştia să nu îşi îndeplinească obligațiile de serviciu și anume să nu inspecteze activitățile de deratizare, dezinsecție, dezinfecție realizate de către angajații firmei respective pe raza municipiului Cluj-Napoca”.

Anchetatorii precizează că în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, iar inculpaţilor Mariana Capota şi Adriana Lucia Măgurean, respectiv suspectului Constantin Dorin Prunoiu li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 şi 309 Cod de procedură penală.

Procurorii DNA susţin, în ordonanţa întocmită, că analiza coroborată a informaţiilor disponibile în anchetă a evidenţiat faptul că sumele de bani şi foloasele necuvenite erau remise pentru a-i determina pe funcţionarii cu atribuţii de control şi decizie să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu sau să urgenteze îndeplinirea unor acte ce intră în sfera atribuţiilor acestora.

„În desfăşurarea tuturor acestor activităţi s-a urmărit satisfacerea propriilor interese ale persoanelor implicate, în dauna interesului public, şi anume, încasarea sumelor de bani de la instituţiile publice prin maximizarea profitului, respectiv obţinerea de foloase materiale necuvenite”, se menţionează în documentul citat.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *