Lucian Davidescu

O poveste cu spioni Mossad și otravă de șobolani

Un singur subiect mi-a fost vreodată refuzat la publicare, și fără explicații. Nici măcar nu avea o miză prea mare – era o anchetă la limita faptului divers.

Acum vreo 13-14 ani documentam o poveste despre o escrocherie inocentă a momentului. Firma nu-mai-știu-cum-se-numea SRL ținea concursuri de cultură generală, cu premii.

Reclamă multă pe TV – trebuia să suni la un număr din județul Buzău. De ce Buzău? La întâmplare! Era vremea când încă se foloseau și telefoanele fixe (nici măcar cele cu comandă la operator nu dispăruseră de tot) iar „convorbirile interurbane” costau binișor în plus. Întreprinzătorii aveau o înțelegere cu RomTelecom să primească înapoi o parte din banii generați.

Cum ziceam, nimic ieșit din comun de scandalos. Oamenii sunau, erau ținuți la telefon zeci de minute și probabil unii chiar primeau ceva la urmă. Toți plăteau o factură umflată în luna aia – un fel de loterie a celor culți dar tot mulți.

Documentarea era spumoasă. Harfă! Firma era ținută de niște israelieni și l-am găsit acționar principal pe un oarecare Amnon Dror. Fusese avocatul celebrului Jonathan Pollard, condamnat în SUA pentru spionaj în favoarea Israelului. Pollard a fost eliberat abia anul trecut, după 28 de ani în pușcărie. După condamnare îl acuzase public pe propriul avocat – adică pe Dror – că ar lucra la rândul lui pentru Mossad. Bine, un amănunt care părea strict de culoare, omul era deja la pensie și investise niște bani într-o afacere. Povestea principală era totuși afacerea.

Restul pe riscograma.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “O poveste cu spioni Mossad și otravă de șobolani

  1. Mihaela Ungureanu

    Am patit si eu ceva asemanator .Inaint e de ulimele alegeri prezidntiale la care a participat Iliescu ,aveam niste probleme la circa financiara a sect .4 si aveam un dosar cu toate copiile actelor pe care le aveam intr-un litigiu cu primaria sect 4. Cand am intrat , am vazut cam multe persoane in varsta ,care erau imprastiate pe la ghisee .Eu m-am asezat la la ghiseul unde aveam treaba cand ,pac ,apare Iliescu .Incerc sa-i dau dosarul .Era la celmult 1,5 metri de mine dar cu cat incercam sa ma apropii de el cu atat eram respinsa spre exterior .Iliescu dispare pe o usa din spate ,dispar si pensionarii.Abia atunci am realizat cine erau bunicutele si bunicutii aia .Aveau o tehnica ce putea fi invidiata si de MOSAD .Se prefaceau ca vor sa-l mangaie , sa-i stranga mana si se bagau mereu intre mine si el . Bine ca nu-mi sta in caracter sa imping si sa dau din coate ca sigur bunicutele alea ma puneau la podea intr-o secunda .Din aceasta cauza cand vad proteste reale in strada fac urmatoarea socoteala :1/3 agitatori ,1/3 SPP,SRI si alte servicii ,1/3 protestatari reali .

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *