Romania Curată

O jurnalistă implementează master planul de transport. A fost „omul lui Dâncu”, acum e „omul lui Rus”

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a numit-o în funcţia de şef al Biroului de implementare a master planului pentru transporturi al României pe Daniela Angela Berinde, o fostă prezentatoare TV care i-a fost pentru câteva luni consiliera de imagine şi care nu are nicio specializare în domeniu, anunţă investigatiimedia.ro. Berinde era şefa de cabinet a lui Rus.

CV-ul acesteia nu a fost necesar la numirea în functie, susţine Ministerul Transporturilor, într-un răspuns adresat Centrului de Investigaţii Media.

Dana Berinde a debutat în presă la Radio Contact Cluj, a lucrat apoi la posturile de televiziune NCN, TVR (la Cluj şi Bucureşti), Transilvania L!VE şi Digi 24 Cluj. Ea este o apropiată a unui alt fost ministru clujean, Vasile Dâncu. În 2013, conform ultimei declaraţii de avere, ea a încasat salarii de la Digi 24 şi Transilvania L!VE, dar şi indemnizaţii ca membru în Consiliul de Supraveghere la societăţile Alpha Rocas SA şi Millenium Prodesign SRL. Compania Alpha Rocas SA este un parteneriat între Tarom, Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti (ambele deţinute de statul român şi având împreuna peste 35% din acţiuni) şi Alpha Flight Group Limited din Manchester, Regatul Unit. Millenium Pro Design SRL este firma care operează magazinele duty-free din aeroporturile din întreaga ţară.

Clujeanca se descurcă financiar şi la minister: primește lunar un salariu de bază de 9.370 de lei și un “spor pentru condiții vătămătoare” de 627 de lei, ca să iasă mia.

Fostul jurnalist conduce o echipă formată din doi ingineri şi patru economişti. Biroul de implementare a master planului are ca obiectiv general “planificarea, dezvoltarea, monitorizarea, administrarea şi întreţinerea master planului general de transport la nivelul infrastructurii naţionale.”

Master planul reprezintă de fapt strategia de dezvoltare a infrastructurii de transport din România pentru perioada 2014-2020, pentru implementarea lui – proiectarea şi construcţia efectivă de autostrăzi şi căi ferate – fiind estimat un buget total de aproximativ 17 miliarde de euro.

Ajuns deja la cea de-a cincea variantă, master planul urmează să fie discutat în această săptămână la Bruxelles pentru a doua oară de oficialii Comisiei Europene cu reprezentanţi Ministerului român al Transporturilor.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “O jurnalistă implementează master planul de transport. A fost „omul lui Dâncu”, acum e „omul lui Rus”

  1. Nicolae Dorobantu

    Daca Nichita de la Iasi proceda la fel, acum nu mai avea probleme cu DNA-ul!

    Reply
  2. Doru Subtirica

    Cata vreme societatea va accepta numirile politice, indiferent in ce domeniu, rezaultatul va fi cel pe care-l cunoastem si de care ne lovim in fiecare zi – habarnisti pusi sa ia decizii in numele nostru.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *