Romania Curată

Nu mai e cale de întors! Marea Britanie, împinsă afară din UE în regim de urgență

O rezoluție prin care i se cere Marii Britanii să activeze imediat clauza de retragere din UE, prevăzută în Tratatul de la Lisabona, a fost adoptată astăzi de Parlamentul European, scrie News.ro. Motivul oficial al acestei grabe este ”evitarea oricărei incertitudini care ar aduce prejudicii și pentru a apăra integritatea UE”.

În rezoluţia adoptată cu 395 de voturi pentru şi 200 împotrivă, europarlamentarii au subliniat şi că „voinţa exprimată de poporul (britanic – n.r.) trebuie respectată în totalitate şi cu scrupulozitate”.

Toate instituţiile europene au cerut Londrei să activeze cât mai repede Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, ce reglementează ieşirea unui stat membru din blocul comunitar.

Vineri, la scurt timp după anunţarea rezultatelor referendumului, premierul David Cameron şi-a anunţat demisia începând din luna octombrie. El a precizat că îi va lăsa succesorului său sarcina de a negocia termenii ieşirii din UE, mai scrie News.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Nu mai e cale de întors! Marea Britanie, împinsă afară din UE în regim de urgență

 1. Ionas

  Acest vot nu este obligatoriu. Nu exista un mechanism oficial de impingere afara a unei tari decit la dorinta ei.

  Guvernul britanic de abia acum incepe sa realizeze ce a fost cu referendumul si cu consecintele lui
  Acum se lupta intre ei,atit conservatorii cit si laburistii. Se fac ca au uitat lozincile. Nu mai stiu cum sa amine decizia neobligatorie a referendumului.

  Reply
 2. Spânu

  Politicienii, in primul rand Cameron, poate vor avea minimul bun simt (macar in mileniul urmator) sa recunoasca dimensiunea raului pe care l-au facut, atat britanicilor, cat si europenilor.
  Putin, LePen&co ii vor face statuie, merita un loc in storie.
  Sa nu ne mire votul englez, manipulare si prostie exista peste tot!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *