Romania Curată

Noul sediu al Primăriei Sectorului 3: ”imoral, ilegal şi nefuncţional”

În condițiile în care elevii din multe școli bucureștene sunt nevoiți să învețe în două schimburi, Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) consideră inadmisibilă transformarea unei școli în sediu al primăriei.

„Este neoportună amplasarea unei administrații publice cu trafic mare de persoane, cum este Primăria Sectorului 3, într-o clădire fără parcare, situată într-una din cele mai aglomerate intersecții din București. Investiția este ilegală. Primarul Sectorului 3 nu avea competență să emită autorizație de desființare și construire la un monument istoric, competența revenind primarului general. Ordinul de declasare al imobilului din Lista Monumentelor Istorice a fost semnat ilegal de Daniel Barbu și Radu Boroianu, în condițiile în care Comisia de Evidență a Monumentelor Istorice a votat în unanimitate împotrivă. Curtea de Apel București a anulat pentru acest motiv ordinul de declasare”, se arată într-un comunicat al USB.

“Domnul Negoiţă suferă de complexul parvenitului, care se mută în casă boierului, dar face grătar la șemineu. Numai așa pot înțelege ambiția de a se muta într-o școală monument istoric reprezentativă pentru epoca Spiru Haret, dar a demola tot mai puțin pereții exteriori”, a declarat Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați Bucureștiul.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *