Adrian Popescu

Noua companii de stat vor avea management privat

Guvernul si Fondul Monetar International au decis ca in acest an sa fie numiti manageri privati la noua companii de stat, urmand ca anul viitor lista acestor companii sa fie suplimentata cu sase societati, releva ultima scrisoare de intentie convenita de cele doua parti.

Cele noua companii sunt Posta Romana, Tarom, CFR Marfa, Electrificare CFR, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm si Oltchim.

Ulterior, sase companii se vor alinia la aceasta politica: CFR, CFR Calatori, Nuclearelectrica, Transgaz, Transelectrica si Romgaz.

Scrisoarea de intentie a fost pregatita dupa misiunea de evaluare a FMI din iulie-august si aprobata de Guvern la jumatatea lunii septembrie.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *