Romania Curată

Nicușor Dan: Vrem să vedem toți sacii cu buletinele de vot din secțiile de votare din sectorul 1

Preşedintele USB, Nicuşor Dan a anunţat că va cere Autorităţii Electorale Permanente să permite accesul la sacii cu buletine de vot pentru a putea fi verificat modul în care au fost numărate voturile pentru Clotilde Armand, candidata partidului la Primăria Sectorului 1, potrivit News.ro.

”Vom face o cerere de informaţii publice către Autoritatea Electorală Permanentă astfel încât să vedem toţi sacii, cu toate semnăturile şi vrem ca această procedură să devină pe viitor o practică curentă”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Fostul candidat USB la Primăria Capitalei a mai spus că cei care concurează în alegeri trebuie să poată compara conținutul sacilor cu buletinele de vot cu procesele verbale încheiate în secțiile de votare.

În paralel, Uniunea Salvaţi Bucureştiul continuă demersurile în justiţie pentru a obţine renumărarea voturilor în 18 secţii de votare din sectorul 1. ”Vom cere judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 1 să dispună renumărarea voturilor”, a spus Nicuşor Dan. Acesta susţine că USB nu cere un lucru extraordinar, el amintind că şi la ultimele alegeri prezidenţiale din Statele Unite s-a dispus renumărarea voturilor din statul California. ”Nimeni n-a spus că-i o problemă de democraţie în Statele Unite”, a conchis liderul USB.

La rândul său, Clotilde Armand a reclamat neregularităţile la alegerile din sector adăugând că este în interesul democraţiei ca lucrurile să fie clarificate. ”Mereu am insistat asupra transparenţei. Mi se pare normal să avem un proces transparent. Nu cerem ceva extraordinar, ci este ceva normal (…) Nu e bine să existe îndoieli că procesul democratic din România să nu fie 100% respectat”, a spus Armand.

Reamintim că marți seară solicitarea USB privind renumărarea voturilor în 18 secții de votare a fost respinsă de Biroul Electoral al Sectorului 1.

Între timp o petiție care solicită renumărarea voturilor a început să circule în mediul online.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Nicușor Dan: Vrem să vedem toți sacii cu buletinele de vot din secțiile de votare din sectorul 1

  1. Adrian

    Logic ar fi ca procedeul de cercetare să se realizeze cu mănuși (la propriu) pentru a evita orice contaminare. Evident, acestea costă, și ar trebui deschis un nou canal specific de donații. În practică, probabil că se va constata cu ochiul liber că sacii nu sunt sigilați, fără a se putea trage vreo concluzie din ce cauză(transport neglijent, etc.)

    Reply
  2. crestinul

    Toata stima pentru inrteresul domnului Nicusor Dan numai ca se pare ca nu prea are incredere in semenii lui. Au avut un reprezentant de-al partidului in comisie, si aceasta nu spune nimic. In plus cu o floare nu se face primavara.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *