Romania Curată

Nicușor Dan: USR își propune să obțină 10% la alegerile parlamentare

Nicușor Dan a declarat astăzi la Adevărul Live că noua formațiune- Uniunea Salvați România- își propune să obțină 10% la alegerile parlamentare din această toamnă. Fostul candidat la Primărie a mai explicat că, în perioada imediat următoare, USR vrea să înființeze filiale în orașele reședință de județ.

În legătură cu procedura de înregistrare a noii formațiuni- USR, care va luat locul USB- Nicușor Dan a explicat că aceasta va fi înregistrată în registrul partidelor într-o săptămână, urmând ca USB să fuzioneze cu Uniunea Salvați România.

Întrebat fiind de relația cu partidele mici, Nicușor Dan a explicat că una din variante ar fi ca aceste partide, precum ”Pentru Iași”, să facă alianță între ele în vederea alegerilor parlamentare, dar să-și păstreze identitatea. Riscul ar fi însă ca această alianță să nu intre în Parlament pentru că pragul electoral ar crește de la 5 la 8% pentru două partide sau 9% pentru trei partide.

În această situație, a explicat Dan, USR nu va merge într-o alianță. Totuși, a mai spus Dan, este posibil ca ”Pentru Iași” să decidă să fuzioneze prin absorbție cu USR.

Referindu-se la Clotilde Armand, Nicușor Dan a spus că nu există o rivalitate între ei, fiind prieteni de 20 de ani, și că aceasta va avea un rol foarte important înainte de alegerile parlamentare și va merge în teritoriu.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Nicușor Dan: USR își propune să obțină 10% la alegerile parlamentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *