Romania Curată

Nicușor Dan: ”Stopăm furtul doi ani în București și avem bani pentru Centura de Sud”

În România se duc anual pe şpagă circa 4 miliarde de euro, iar la nivelul Bucureştiului circa 300 milioane de euro, a declarat Nicuşor Dan, liderul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, la Adevărul live, marţi. Acesta spune că doar în cazul Capitalei, dacă s-ar stopa furtul doi ani, s-ar putea face fără probleme centura de sud a oraşului.

”Pe bugetul Pimăriei Capitalei de 900 milioane de euro şi pe bugetul celor 7 primării, în total 2 miliarde de euro, pe achiziţii publice s-au dat cam jumătate, 1 miliard de euro. 10-15% din contracte se fură, din ceea ce am văzut până acum, ceea ce înseamnă că acele contracte sunt umflate cu cel puţin 30%, ca banii să poată să vină ca şpagă în sacoşă. 30% dintr-un miliard înseamnă 300 milioane de euro pe an la nivelul Bucureştiului. La nivelul României sunt socoteli făcute şi de alţii. Se cheltuie pe achiziţii cam 13 miliarde de euro, iar 30% înseamnă 4 miliarde de euro, jumătate din canalul Suez. Văcăroiu a spus că se dă şpagă 40% numai că la dl Văcăroiu treaba lui nu este să se plângă că se fură 40%, ci treaba lui este să prevină acest lucru. Curtea de Conturi este una dintre instituţiile cele mai ineficiente din România”, a declarat Nicuşor Dan.

Acesta spune că Centura de Sud a Capitalei se poate face dacă nu se mai fură doi ani în Bucureşti la nivelul administraţiilor locale. „Ca să terminăm centura de Sud, ca să nu mai fim singura Capitală europeană fără centură, suma este de 400-500 milioane. Dacă punem şi podurile la intersecţii este un pic mai mare dar nu depăşeste miliardul de euro. Deci stopăm furtul doi ani şi terminăm centura”, a declarat Nicuşor Dan.

***

Interviul integral cu Nicușor Dan la Adevărul live, aici.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Nicușor Dan: ”Stopăm furtul doi ani în București și avem bani pentru Centura de Sud”

  1. George

    La început TOŢI SE JURĂ CĂ NU FURĂ-şi poate în sinea lor sînt convinşi de acest crez,dar după ce iau la cunoştinţă desre întregul sistem care începe cu nevinovate amabilităţi,servicii de curtoazie,continuă cu mici şi inofensive atenţii,apoi cu (RUGĂmintea de a ajuta un verişor (verzişor) ,plata cu flori pentru serviciul şi amabilitatea pur romănească ,nu ? Apoi încep obligaţiile-că doar nu stai antigravitaţional acolo suuus pe scaunul cu picioare fooarte înalte. Se încearcă,adică pe tine ca şef ,te încearcă un subaltern cît eşti de intangibil,croieşte o poveste plină de emoţii cutremurătoare finalizată totdeauna cu o frază de acum bătrînă în folclorul instituţiilor-şi sună cam aşa :- Şefu,oameni sîntem,dacă noi cei apropiaţi nu sărim la nevoie în ajutorul celui năpăstuit,ne mai putem numi noi oameni-bineînţeles cu grimasa aferentă- ? Iar la final ca „omenia ” să aibă efect ,aşa cu un gest (incrediiiibilll de firesc) se vizează strîngerea zguduitoare de mînă-sau măini,mă rog după caz-transferîndu-se în acelaşi timp şi MICA ATENŢIE,nevinovată,că ,nu-i aşa….oameni sîntem. Din pură omenie,departe de gîndul de a fi „omenit” cu ceva,nu iei în seamă „atenţia” subalternului coleg. Ba ,chiar o consideri o treabă de bun simţ că nu a venit omul cu mîna goală,e chiar de apreciat. Cam aşa începe şi de pe aici se înnoadă firul „slăbiciunilor ” Gheaţa a fost spartă,colegul subaltern ţi-a citit „potenţialul” ,bineînţeles că i-a informat pe telefonul de la scrumieră şi pe bătrînii şefi de birou. Cum s-ar spune reperele au fost trasate !

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *