Romania Curată

Nicușor Dan: România trebuie să susțină societatea civilă dar și investițiile în Republica Moldova

Liderii USR au declarat, după întâlnirea de duminică seară cu unioniştii conduşi de George Simion, că România trebuie să sprijine societatea civilă de peste Prut, trebuie să încurajeze accesul presei româneşti în Republica Moldova şi să faciliteze investiţii în economie, o idee promovată de SAR și România Curată încă din 2015.

‘Din punct de vedere concret trebuie să încurajăm prin granturi societatea civilă care luptă pentru respectarea legii, pentru statul de drept în Republica Moldova şi trebuie să încurajăm accesul mediei din România pe piaţa din Republica Moldova şi să încurajăm printr-un fond guvernamental investiţii româneşti în Republica Moldova”, a afirmat preşedintele USR, Nicuşor Dan, citat de Mediafax, la sfârșitul întrevederii cu liderii unioniştilor.

”Avem o sensibilitate pentru românii care trăiesc în Republica Moldova. Consider că avem o responsabilitate pentru ei. În momentul de faţă nu există încă voinţa majorităţii cetăţenilor din Republica Moldova pentru unire. Considerăm că România trebuie să se implice în democratizarea, în funcţionarea instituţiilor din Republica Moldova. România trebuie să constituie un model, atât ca societate, cât şi ca spaţiu economic pentru Republica Moldova”, a mai spus el.

La rândul său, George Simion, liderul marşului pentru unirea Basarabiei cu România, a declarat că a găsit deschidere în cadrul USR pentru subiectul românilor din Republica Moldova. ”Am abordat câteva teme de interes cum ar fi interconectarea energetică şi spaţiul mediatic comun şi am analizat programul electoral din acest moment al USR la care o să venim cu anumite idei şi anumite propuneri. Considerăm că regăsirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului, dacă va exista o majoritate în ambele părţi, va fi îmbrăţişată şi de USR”, a declarat Simion.

Citește și Fondul Moldova – Planul Marshall al României pentru Republica Moldova


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *