Romania Curată

Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, premiat de Ambasada Franței

Nicușor Dan, președintele Asociației „Salvați Bucureștiul”, va fi premiat de Ambasada Franței la București. Premiul va fi acordat pe 11 decembrie de către Excelența Sa François Saint-Paul.

Închiderea oficială a Conferinței dedicată schimbărilor climatice de la Paris va fi marcată de o ceremonie și la Ambasada Franței la București. Trei ONG-uri selectate în cadrul cererilor de proiecte vor fi premiate.

Nicușor Dan și Asociația „Salvați Bucureștiul” va primi Mențiunea Specială – Premiul Juriului pentru Drepturilor Omului din Republica Franceză, pe tema „Mediul și drepturile omului”.

Ceremonia va avea loc vineri, 11 decembrie 2015, la ora 15:00, la Ambasada Franței.

Miza principală a conferinței, care se desfășoară la Paris, în perioada 30 noiembrie — 11 decembrie, o reprezintă adoptarea unui nou acord internațional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic și aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021.

Noul acord internațional în domeniul schimbărilor climatice ar urma să încorporeze un set de reguli ambițioase și obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de seră și să fie în linie cu ultimele descoperiri științifice și tehnologice.

La Conferința de la Paris a participat și președintele României, Klaus Iohannis.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, premiat de Ambasada Franței

 1. alex

  Daca mai vrea sa ramana cu o mica sansa pentru Bucuresti ar fi mai bine sa evite premiile ambasadei franceze!
  Si-a pus in cap mare parte din „strada” cu vizita la Cotroceni, acum „premiul” ambasadei Frantei mai lipsea si o sa fie totul complet

  Reply
  • Adrian

   Dacă e doar a n-a mențiune, nu e nicio problemă. Ideal ar fi ca ambasada să propună permanentizarea premiilor, pentru evoluția în timp a fenomenelor

   Reply
 2. Virgil Ștefan NIȚULESCU

  Ce fel de știre e asta? Care sînt celelalte două ONG-uri? Plus că, din cîte înțeleg, nu Nicușor va fi premiat, ci ASB, ceea ce este cu totul altceva. Nu ar trebui să fie și semnate aceste știri?

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Virgil Ștefan Nițulescu: știrea e semnată – România Curată e semnătura redacție și reprezintă o asumare mai mare decât semnătura unui autor; altfel celelalte două ong-uri nu au fost anunțate încă, că nu avem de ce să le ținem ”la secret”

   Reply
 3. daniela nicolescu

  Ma bucur pentru Nicusor Dan!! si pentru noi toti daca el va capata tot mai multa recunoastere si sprijin.
  Si ce daca l-a primit si Oprescu?? nu l-a primit pentru ca era corupt.nu a fost investigat de ambasada Frantei. Terminati cu logica asta comunista, intoarsa cu susul in jos!unde efectul devine cauza si unde toti sunt pusi in aceeasi cofa!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *