Romania Curată

Nicușor Dan: Oameni ca Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea sau Dacian Cioloș au ușile deschise în USR

Nicușor Dan, liderul USR, a declarat luni că oameni precum Dacian Cioloș, Vlad Voiculescu sau Cristian Ghinea ”au ușile deschise” în noua formațiune, iar dacă, după alegerile parlamentare, va fi în situația de determina formare guvernului atunci USR va propune un premier tehnocrat.

„Ne dorim, dacă intrăm în Parlament, ca de mandatele noastre să depindă formarea unui guvern, caz în care vom propune un premier tehnocrat şi Dacian Cioloş este una dintre opţiuni”, a spus, luni, Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă.

Preşedintele USR a mai spus că avantajul unui premier tehnocrat este că poate să aducă în guvern oameni cu competenţe din societatea civilă, lucru pe care premierii politici nu l-au făcut niciodată, iar în Guvernul Cioloş se întâmplă acest lucru.

Liderul USR a mai declarat că membrii actualului guvern au uşile deschise pentru a se înscrie în partid, însă nu au numele pe liste garantate, ci vor trebui validate candidaturile în partid.

„Oameni de profilul Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea, Dacian Cioloş sunt de profilul celor pe care noi îi căutăm în USR, nu au existat însă discuţii legate de acest tip de candidatură (la alegerile parlamentare – n.r.), au existat discuţii cu mai mulţi dintre ei pe chestiuni profesionale”, a spus Dan.

Obiectivul partidului pentru alegerile parlamentare este să obţină 10%, însă nu au fost stabilite încă listele pentru alegeri, decizia urmând să fie luată de organizaţii, care au autonomie locală, însă conducerea partidului are drept de veto, a spus Dan.

Preşedintele USR a mai spus că după ce se vor constitui filiale în toate judeţele va avea loc un nou congres, după cel de duminică, cel mai probabil în a doua jumătate a lunii octombrie.

Primul congres al USR la care au fuzionat Uniunea Salvaţi Bucureştiul, Uniunea Salvaţi România şi Uniunea pentru Codlea şi la care s-a discutat despre extinderea în teritoiu, a avut loc duminică, la Hotelul Intercontinental.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Nicușor Dan: Oameni ca Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea sau Dacian Cioloș au ușile deschise în USR

    • Adrian

      Puțină viziune de ansamblu, vă rog! Sunt și absențe notabile pe această listă scurtă, și „războiul” declarațiilor ce a și început(tema I: am stat și eu la coadă) e campanie electorală pură.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *