Romania Curată

Nicușor Dan: ”Mă alătur protestului și cer demisia Ministrului Sănătății”

Candidatul USB la Primăria Capitalei Nicușor Dan a postat pe Facebook un mesaj de susținere a protestului care va avea loc în această după-amiază în Capitală împotriva situației din Sănătate, după dezvăluirile unei echipe de jurnaliști coordonate de Cătălin Tolontan referitoare la dezinfectanții din spitalele românești. Iată mesajul lui Nicușor Dan:

”Mă alătur protestului bucureştenilor împotriva corupţiei care ucide şi în spitale, cer demisia Ministrului Sănătăţii Achimaş Cadariu şi aştept ca procurorii să cerceteze afacerile unei companii care deţine, inexplicabil, aproape monopolul furnizării de dezinfectanţi.

Un ministru al Sănătăţii este obligat să protejeze pacienţii şi cetăţenilor şi nu un sistem ce dă, în acest caz, o probă pozitivă la corupţie.

Primăria Bucureşti a fost ocolită, nemeritat, de acest scandal deşi Administraţia Spitalelor și Serviciilor Medicale, finanţată din bugetul municipal, a contractat, prin încredinţare directă, produse de la compania acuzată public că ar dilua dezinfectanţi. La fel şi zece spitale aflate în subordinea acesteia, dintre care două de obstretică şi ginecologie, au achiziţionat dezinfectanţi suspecţi, prin licitaţii sau încredinţare directă.

Primăria trebuie să-şi ia în serios rolul de gestionar al sănătăţii publice din Bucureşti, ceea ce nu a făcut până acum deşi a fost condusă de un primar-doctor, Sorin Oprescu, susţinut de PSD. Nu cred ca e o coincidenţă faptul că această companie care a funcţionat cu o farmacie-laborator timp de 11 ani în Spitalul Universitar condus de Sorin Oprescu, spital care suporta o parte din cheltuielile acesteia!, a vândut în ultimii ani spitalelor bucureştene dezinfectanţi în valoare de 6 milioane de euro.”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Nicușor Dan: ”Mă alătur protestului și cer demisia Ministrului Sănătății”

 1. Mircea Gheorghiu

  Bravo Nicusor,
  Se vede ca revolutia inainteaza pe o directie buna. Iata ce poate face un primar corupt – copilul unui securist din perioada comunista, inconjurat de haite de nomenclaturisti . Si spunea ca este destept, ca el nu pune…la butoiul cu miere.
  Sper sa aduni langa tine oameni care sa doreasca sa te ajute, pentru ca inca de acum se vede ce treaba complexa ai de facut.
  Succes Asociatia Frontul Negustoresc Obor.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *