Romania Curată

Nicușor Dan: ”La nivel local, ce face un baron PSD, face și un baron PNL: controlează presa locală, hărțuiește oamenii de afaceri ce nu merg pe linia lui și așa mai departe”

Nicușor Dan a explicat într-un interviu pentru Mediafax că preferă o candidatură la Camera Deputaților la alegerile generale din acest an și că ideal ar fi ca viitorul premier să fie deasupra partidelor, ”adică să nu aibă un șef pe linie de partid”. Dacian Cioloș este una din variantele de tehnocrați văzute de președintele Uniunii Salvați România, care exclude însă alte soluții cum ar fi Mugur Isărescu, Florin Georgescu sau Vasile Dâncu.

În ceea ce privește campania electorală pentru alegerile din decembrie, Nicușor Dan spune că mai sunt multe lucruri de făcut: „Eu sper că o să avem bani. În momentul de faţă nu avem foarte mulţi. Cred că, cum discutam şi mai devreme, cumva mulţi dintre noi şi susţinătorii noştri nu ne-am trezit din euforia victoriei de la Bucureşti şi pare că lucrurile se vor întâmpla de la sine. (…) Ideal ar fi să avem un buget pe o campanie naţională de cel puţin un milion de euro. Nu ştiu dacă o să îi strângem pe ăştia. Ştim să facem campanie cu oricâţi bani”, a mai declarat liderul USR.

„Cred că cel mai important lucru este să nu mai avem o guvernare cum au fost toate cele de până acum. Cred că sunt toate şansele ca, dacă guvernul ăsta nu depinde de mandatele USR-ului, lucrurile să fie ca până acum, noi suntem aici, voi sunteţi acolo şi ne vedem toţi de treaba noastră”

În ceea ce le privește pe cele două mari partide de pe scena politică, Dan a declarat: „La nivel local, ce face un baron PSD, face şi un baron PNL: controlează presa locală, hărţuieşte oameni de afaceri care nu merg pe linia lui şi aşa mai departe. La nivel central am văzut, în special în ceea ce priveşte atitudinea faţă de independenţa justiţiei, am văzut poziţii mai decente ale PNL-ului faţă de PSD.”

Citește aici tot interviul acordat de Nicușor Dan agenției Mediafax.

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Nicușor Dan: ”La nivel local, ce face un baron PSD, face și un baron PNL: controlează presa locală, hărțuiește oamenii de afaceri ce nu merg pe linia lui și așa mai departe”

  1. NC

    „La nivel local, ce face un baron PSD, face şi un baron PNL”. Asta pentru că abuzurile de putere au rămas prea mult timp nepedepsite cât să îi tenteze pe toți care au avut (contacte cu) puterea. În această logică sunt șanse mari că oameni nepervertiți care intră acum în politică -pe fondul actual de combatere a corupției- să rămână integri mai mult timp decât predecesorii lor.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *