Romania Curată

Nicușor Dan despre proiectul Gabrielei Firea de dotare a cabinetelor medicale școlare: ”Trimitem 3 milioane de euro într-o gaură neagră”

Liderul USR a explicat astăzi, într-o postare pe Facebook, de ce partidul pe care-l reprezintă în Consiliul General al Capitalei s-a opus proiectului Gabrielei Firea pentru dotarea și modernizarea cabinetelor de asistență medicală școlară și de medicină dentară din unitățile de învățământ public preșcolar, școlar și universitar din București. Nicușor Dan spune că programul este ”total inutil întrucât Administraţia Spitalelor şi Serviciilor medicale Bucureşti, cu buget propriu, are în administrare aceste cabinete”.

”Consilierii generali au fost delegaţi de cetăţeni să urmărească modul în care se cheltuie banii publici şi să se asigure că aceştia vor fi cheltuiţi în interesul lor. Astăzi ni s-a cerut din nou să abdicăm de la aceste responsabilităţi şi să renunţăm la misiunea noastră transferând Gabrielei Firea întreaga putere de decizie pe care să o utilizeze discreţionar, cum a făcut până acum.

Consilieriilor generali nu li s-a prezentat nicio evaluare a nevoilor cabinetelor medicale şi stomatologice din Bucureşti şi niciun raport despre cum au fost cheltuiţi până acum banii cetăţenilor pentru dotarea lor, dar li s-a cerut, fără nicio justificare, alocarea a 3 milioane de euro cu acest scop. Proiectul propus de către Gabriela Firea, cu care aceasta se împăunează, este total inutil întrucât Administraţia Spitalelor şi Serviciilor medicale Bucureşti, cu buget propriu, are în administrare aceste cabinete.

Ne-am opus trimiterii acestor milioane de euro într-o gaură neagră şi pentru PR-ul personal al Gabrielei Firea. Suntem pentru dotarea acestor cabinete atât de necesare elevilor, dar este obligaţia noastră să ne asigurăm că banii vor ajunge cu adevărat la beneficiari şi nu în buzunarele unor clienţi politici gen Hexi Pharma.
Aveţi pseudoexpunerea de motive pe baza căreia Gabriela Firea a cerut 3 milioane de euro”, scrie Nicușor Dan.

Expunerea de motive a programului inițiat de Gabriela Firea

Expunerea de motive a programului inițiat de Gabriela Firea

În ședința din 25 august a Consiliului General, s-a aprobat proiectul de hotărâre privind ‘demararea Programului pentru dotarea și modernizarea cabinetelor de asistență medicală școlară și de medicină dentară din unitățile de învățământ public preșcolar, școlar și universitar din municipiul București’. Din totalul de 50 de consilieri generali, 36 au votat pentru acest proiect, iar 13 consilieri ai USB au votat împotrivă, se arată într-un comunicat al Primăriei București.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Nicușor Dan despre proiectul Gabrielei Firea de dotare a cabinetelor medicale școlare: ”Trimitem 3 milioane de euro într-o gaură neagră”

 1. Spânu

  Foarte bine!
  Atata „incredere” trebuie sa avem in acesti primari, incat fiecare mareata initiativa trebuie intoarsa pe toate fetele, pentru a vedea cum si unde se scurge banul public!

  Reply
 2. Adrian

  De la primul paragraf al „expunerii” se vede că urmează niște inepții. Cu asigurările se ocupă societățile de profil. Eventual, ar fi fost vorba de «furnizează». Aici nu-i vorba de niște scăpări, erori de moment, ci de o întreagă „filozofie” a preluării informației pe „nemestecate” în contextul unei lipse permanente de idei proprii.

  Reply
 3. Daniela Nicolescu

  Sunt absolut de acord cu intoarcerea pe toare fetele a propunerii. Dar ca una care a crescut in scoli dotate cu cabinete medicale si stomatologice, pot spune ca sunt foarte necesare! Erau si atunci sunt si acum! Conditia necesara este sa ai personal calificat si dedicat muncii acesteia. Sa nu inceapa din nou cu „pe banii astia, atat pot face” si sa nu faca mai nimic. In acest caz ar fi vorba de adevarata daruire profesionala. Ceea ce ar trebui sistematic observat si evaluat de catre forurile superioare (Care? asta ar fi o alta intrebare!)

  Reply
 4. Daniela Nicolescu

  Sa nu diabolizam primarita capitalei doar pentru ca e PSD-ista ! sa facem opozitie coruptiei si ideilor proaste! Chiar daca e an electoral, sa nu incurcam lucrurile! camopania pentru alegeri locale s-aterminat! macar USB-ul sa ramana fairplay! va rog! nu urmati modelul de comportament politic al celorlalte partide! ati distruge si ultima speranta! ati distruge si firavul succes pe care l-ati obtinut!

  NOta bene: mai sus, atentia mea se axeaza pe USB, nu pe Firea!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *