Adrian Popescu

Nicușor Dan: azi voi explica și detalia demisia mea din USR (14.00 – VIDEO LIVE)

Președintele USR Nicușor Dan a anunțat că azi, la ora 14, va oferi mai multe amanunte despre demisia sa din USR. El a luat această decizie după votul de aseară al Biroului Național al USR care a decis să se poziționeze împotriva revizuirii Constituției pentru redefinirea familiei, un proiect marca PSD. După vot, Nicuşor Dan a părăsit ședința, spunând că demisionează.

Vezi aici live declarația lui Nicușor Dan:

„Azi de la ora 14 la sediul grupului parlamentar al USR din Camera Deputatilor voi sustine o conferinta de presa in care voi detalia si voi explica demisia mea din USR”, a scrie Nicușor Dan intr-o postare pe Facebook.

Birou National al USR a votat miercuri seara, intr-o sedinta tensionata, ca se va pozitiona impotriva demersului de modificare a Constitutiei in sensul redefinirii familiei ca uniune intre un barbat si o femeie.

Dupa acest vot, Nicusor Dan ar fi plecat spunand ca isi da demisia. El ameninta cu demisia inca de luni, de la prima sedinta pe aceasta tema, spunand ca nu doreste ca partidul sa ia o pozitie in acest sens, ceea ce a dus la un conflict intern cu Cristian Ghinea.

Ulterior, Dan a scris pe Facebook ca „Biroul National a luat o decizie” si aceasta este singura stire a acestei seri, urandu-le succes in alegerile din 11 iunie candidatilor USR. Un vicepresedinte al USR a declarat pentru News.ro ca Nicusor Dan ar urma sa faca un anunt joi.

Un vot imprevizibil
S-a votat pentru poziţionarea USR împotriva revizuiriii Constituţiei în privinţa familiei. În momentul acela, Nicuşor Dan s-a ridicat şi a spus că demisionează”, a declarat un membru al Biroului Naţional al USR, care a precizat că un anunţ oficial este aşteptat joi.

Aceeaşi sursă a mai relatat că toţi membrii Biroului Naţional al USR au fost foarte surprinşi şi că unii dintre ei l-au rugat insistent să nu plece.

În ceea ce priveşte votul, 11 din cele 21 de voturi exprimate fiind pentru o poziţie fermă împotriva redefinirii familiei, conform aceleiaşi surse, nu a fost un vot predictibil, înregistrându-se şi 8 voturi împotrivă şi două abţineri.

S-a votat poziţionarea partidului în sensul de a fi împotriva modificării Constituţiei. Restul rămâne de văzut. A fost un vot strâns, foarte strâns. Urmează să vedem ce se întâmplă. Apararent, decizia finală o s-o ia Comitetul Politic”, a declarat un vicepreşedinte USR.

Nicuşor Dan a fost reales recent cu 70 la sută din voturi la conducerea USR, un partid fondat și ridicat de el la 10 la sută în Parlament în mai puțin de un an.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Nicușor Dan: azi voi explica și detalia demisia mea din USR (14.00 – VIDEO LIVE)

 1. Serviciile Exoterice

  Trist.
  Propunerea PSD e o diversiune populistă. Nu structura familiei este problema noastră cea mai arzătoare. Persoanele de același sex se pot căsători într-o altă țară europeană, spre exemplu, iar România ar trebui să recunoască această uniune legal constituită. Ce vor face prea-ortodocșii noștri conducători curvari și vânzători de țară și oameni când vor avea de-a face prin tribunalele internaționale cu cupluri gay care se vor muta în România, spre exemplu?
  Provocarea unei mișcări impulsive precum aceasta a demisiei este o mare victorie pentru PSD. Probabil că o mai mare victorie este a celor care-și doreau preluarea frâielor acestui vehicul politic numit USR. Sub pretextul constituirii unui front comun anti PSD, băieții cu ochi albastru deschis vor reuși reunirea (și controlul) unui pol „de centru-dreapta”, spre ciuda celor cu ochii albastru închis, care vor merge 4 ani la digerat ceea ce ingurgitează acum cu nesaț.
  În conferința de presă, dl. Dan are de dat o singură explicație: e prea tânăr (metaforic vorbind) sau e prea singur (ideologic vorbind) ?

  Reply
 2. CMC

  Nicusor Dan demonstreaza ca mai poate exista verticalitate si nu trebuie sa acceptam tot ce ni se baga sub nas. Din pacate lasa total partidul securistilor. Si asa n-o sa-i mai voteze nimeni.
  Pe de alta parte, de ce rebuie sa cedam miscarii de intinare a orice este sfant in lume.
  Nu am nimic impotriva ca LGBT-istii sa faca ce vor dar sa nu afecteze ce altii au sfant.
  casatoria si familia pot ramane doar intre barbat si femeie, asa cum au fost de mii de ani, iar ei nu au decat sa isi gaseasca un termen care sa le reprezinte marile inovatii din societate. N-au decat sa foloseasca gayerie, lesbierie sau orice alt termen vor ei.

  Reply
 3. mihaela

  ca imagine nicusor dan castiga (a fost ales si demisioneaza pe probleme de principiu – foarte elegant!) iar usr pierde (figurile locomotiva care l-au dus catre parlament dispar pe rand: clotilde armand a disparut, acum pleaca si seful, se duc dracului principiile, ramane dl. ghinea – nu prea e de succes). jocul asta are drept pretext modificarea constitutiei, care are drept pretext mariajele gay. asa o aiureala doar ca sa subminezi psd… si asta cu riscul de a nu respecta nici procedura democratica a referendumului… cam subtire! ce-ar fi sa aiba lumea asta buna un pic de rabdare pana la alegerile viitoare unde o sa aiba ocazia sa se manifeste principial prin vot?

  Reply
 4. Radu Negrut

  Precizare : la Oradea , „diversiunea” cu familia tradițională este lipită ca marca pe scrisoare pe fruntea PNL . Povestea a plecat de la un pastor neoprotestant , apropiat unui pastor american pe nume Luis Pallau . Gurile rele vorbesc despre finanțarea evanghelizărilor susținute de respectivul american în România anilor 1990-2000 din trafic de droguri și arme ( prietenii din CIA știu de ce ) .
  Referitor la ideea referendumului , cred că nu va avea loc . Dacă e adevărat ce spune tabăra anti și anume că s-ar restrînge libertaățile constituționale ( comisia de la Veneția pronunțîndu-se clar pe tema asta ) , atunci Curtea Constituțională poate invalida referendumul pe baza art.1 , alin. (3) din Constituție . Și aici ajung la una din marile minciuni ale modificaționiștilor : Curtea Constituțională s-a pronunțat pe această temă . Ori Curtea Constituțională a validat doar procedura strîngerii de semnături și de declanșare a procedurii legislative . Curtea Constituțională nu a vorbit pe fond niciodată ( nici nu putea , era antepronunțare ) . Deci : poate USR să provoace o dezbatere pe fond la Curtea Constituțională , sau poate , dar nu vrea d-l Nicușor Dan ?

  Reply
  • G

   Dezvoltarea neoprotestantismului în România este un subiect mai mult decât interesant, însă tabu, se pare. În mod neașteptat, chiar biserica ortodoxă pare de acord. Poate că pastorii se ceartă cu episcopii și popii ortodocși și catolici doar la agapă, prietenește. Politicienii nu se bagă nici atât: comunitățile neoprotestante sunt votanți super-disciplinați (de aici procentajul mare al deputaților și senatorilor neo-p, comparativ cu ponderea comunităților respective în populația totală).
   Cât despre familia tradițională în lumea modernă, eventual trăind într-un sat tradițional care a dispărut de mult, hrănindu-se cu harnă ieftină produsă prin biotehnologii și urmărind la televizor emisiuni de imbecilizare bazate pe tehnici de neuro-marketing, nu prea mai ai ce zice… Ce dracu’ mai e tradițional? Un alt fapt interesant este că bisericile din România (toate, de data asta) nu par deranjate de călcarea în pricioare zi de zi a poruncii Să nu furi! Nici de preacurvia la care îndeamnă media.

   Vorba lui Mircea Dinescu: „Ce-ai domnule, dacă eu vreau să mă căsătoresc c-o veveriță ? Lasă-mă să mă căsătoresc c-o veveriță!” Peste o sută de ani, biserica ortodoxă va milita pentru interzicerea căsătoriilor cu veverițe epilate – vor fi permise doar căsătoriile cu veverițele tradiționale, păroase, cu păr în culori naturale și fără piercing-uri.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *