Lucian Davidescu

Ne plângem de incompetența de la stat, dar ia să aruncăm un ochi și în zona privată, competitivă, performantă…

Văd azi la „nonstop” cartele Telekom la 0 euro. Hm, hai să iau și eu una s-o bag într-un telefon în care n-am nimic, ca să fie…
Apoi hai să punem și credit, ca să fie. Cică #netliberare pentru toată națiunea cu „5 euro pe lună”.

Fac cont pe site, bag datele, scot cardul…

Stupoarea #1:

Rătăcit printre rânduri: „curs valutar 1 Euro = 4.94 Lei”

‘Ai de capu meu, ce s-a întâmplat, se duse cursu la vale? Fuga pe site-ul BNR… totuși nu, e tot unde-l știam.

OK, am înțeles că la noi se pun prețuri în euro că nu-i obligă nimeni altfel. Am înțeles că se zic fără TVA chiar și la ofertele pentru persoane fizice chiar dacă de-aia-s persoane fizice, ca să plătească TVA. Ăstea sunt chestiuni istorice deja.

Dar știi ce, bre Telekom Romania? Am și card în euro. Pot să-ți dau exact atâția euro câți îmi ceri dacă îmi dai opțiunea asta. …aaa, păi nu, că asta nu se poate, plata e doar în lei. Bineee… hai, dar din dar se face raiul!

Stupoarea #2:

Zice manualul: „Cartela Telekom (…) se activează la prima încărcare”

Zice site-ul: „Poți reîncărca doar numere aparținând unei cartele active în rețeaua TELEKOM.”

Hm, dacă trebuie activare pentru reîncărcare și reîncrcare pentru activare înseamnă că din această dilemă nu putem ieși, am zis. Să vorbim cu un om.

Omul: „Prima încărcare nu se poate face online, trebuie să mergeți la (…) sau la (…) sau la (…) și să plătiți. Abia după aia o să puteți și cu cardul”.

Aham, știm, declarațiile online se depun la etajul 2.

Clientul: „Nu puteți să-l activați din sistem, acum că v-am sunat?”

Operatorul uman: „Nu!”

Mi-am amintit de acum vreo 10 ani când mi-am făcut semnătură electronică pentru ANAF și mi-au zis că din postura de asociat unic trebuie să convoc adunarea asociaților (adică eu) ca să mă împuternicească (adică eu pe mine) să o folosesc. Că până atunci nu o acceptă.

„Nu” e „nu”! Punem măscuța regulamentară pe bot, mergem jos la nonstop să băgăm cei „5 euro” în fierătanie…

Stupoarea #3:

Bla bla bla, opțiunea de 5 euro, bla bla bla, total de plată 32 de lei. Ce? Iar a crescut euro? Mașina îmi răspunde prompt, rece: „Informații suplimentare | Curs valutar 5,375”.

(puteți să mă sunați, la nr. ăsta prea puțin probabil să răspund)

De fapt, 32 / 1,19 / 5 = 5,378 dar deja caut nod în papură.

Dar stai! De la oferta inițială de netliberare pentru toată națiunea la 5 euro pe lună (*fără asterisc barem), rezultă un curs de schimb de 32/5 = 6,4 lei/euro, cu mai mult de 30% peste ăla „oficial” (sau chiar 7 lei/euro dacă nu aveam de un leu, pentru că „aparatul nu eliberează rest”).

Privați! Serioși! Nemți!

Râzi tu, ăsta de la BNR care citești acum. Râzi și tu, ăstălalt de la ANPC. Râdeți frățiorilor, că uite – nu mai e chiar așa rușine să fii bugetar. Ăia de-i lăsați să facă ce-i taie capul îs mai varză ca voi!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *