Romania Curată

Ne-a imortalizat problemele de mediu. Un fotograf rus expune la Bucureşti lucrări despre Roşia Montană, Kronospan sau defrişările masive din Piatra Craiului

Greenpeace România, alături de Seneca Anticafe şi Muzeul Țăranului Român, organizează o expoziţie de fotografie a artistului rus Leonid Tişkov, intitulată „Călătoria Lunii Personale”. Vernisajul va avea loc luni, 7 decembrie, de la ora 17.00, la Muzeul Ţăranului Român, în prezenţa artistului. Expoziţia prezintă fotografiile realizate de Tişkov în vizita sa în România din luna august a acestui an, vizită organizată de Seneca Anticafe.

Scopul călătoriei fotografice a fost acela de a surprinde, într-o manieră artistică inedită, mai multe probleme de mediu din ţara noastră, ce pun în pericol echilibrul climatic. Aşadar, călătoria Lunii lui Tişkov a reuşit să surprindă şi să imortalizeze, în cei peste 2.000 de km străbătuţi în România, subiecte precum defrişările din Piatra Craiului, Roşia Montană, iazul de decantare de la Geamăna, fabrica de formaldehidă din Sebeș sau viața de zi cu zi a locuitorilor din imediata apropiere a termocentralei Rovinari.

Călătoria Lunii prin România a fost ilustrată de Leonid Tişkov în 14 fotografii și documentată de către alți martori prin notițe, însemnări pe hartă sau înregistrări video, toate prezentate în cadrul expoziţiei. Voluntarii Greenpeace România au fost alături de Leonid Tişkov în această călătorie inedită pentru a-i prezenta artistului unele dintre cele mai importante probleme de mediu din România.

Artistul rus Leonid Tişkov călătoreşte în întreagă lume alături de instalaţia luminoasă Luna Personală, un proiect fotografic avangardist ce spune povestea „unui om care s-a întâlnit cu Luna şi a rămas cu ea pentru totdeauna”.

Proiectul constă într-o serie de fotografii stilizate și poetice, ce includ în fiecare cadru o semilună iluminată electric, pe care veţi avea o ocazia să o vedeţi cu ocazia expoziției. Până acum, Luna a avut expoziţii în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii – China, Noua Zeelandă, Taiwan – precum și în Franţa.

Prin acest proiect, România participă la ARTCOP 21 Global Climate Art Festival, manifestare ce cuprinde 496 de evenimente culturale din 52 de țări. Festivalul are ca scop promovarea prin artă a unui viitor responsabil din punct de vedere climatic şi se desfăşoară în paralel cu summitul climatic COP21.

Programul evenimentului
17:00 – 18:00 deschiderea expoziției, sosirea invitaților;
18:00 – 19:00 inaugurarea expoziției, cu mesaje din partea artistului Leonid Tişkov, precum și din partea organizatorilor și colaboratorilor din proiect;
19:00 – 21:00 vizitarea expoziției, discuții cu artistul și cu cei implicați în proiect

***

Foto: Leonid Tishkov (blogul personal)

tishkkov krosnospan tishkov geamana 1 tishkov geamana 2 tishkov piatra craiului tishkov rosia montana tishkov rovinari


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *