Adrian Popescu

Nava cu motorina de contrabanda, arestata in portul Giurgiu. Fostul sef SRI Giurgiu, pus sub acuzare

Procurorii DIICOT au destructurat o grupare formata din romani, sarbi si ucrainiei, specializata in contrabanda cu motorina. Gruparea este condusa de Ioan Garagancea, fost sef al SRI Giurgiu. Anchetatorii au arestat in portul Giurgiu nava „Jasmine”, sub pavilion sarbesc, dupa ce a fost depistata cu o incarcatura de 1.000 de tone de motorina Euro 5 de contrabanda.
DIICOT a efectuaut joi 18 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Galati, Giurgiu, Satu Mare, Constanta, 50 fiind duse la audieri.

Potrivit unui comunicat DIICOT, sub conducerea lui Ion Garagancea, fost sef al SRI Giurgiu, in prezent administrator al D.G. Petrol SRL si Ioan Sas, gruparea introducea in mod ilegal pe teritoriul Romaniei importante cantitati de motorina, prin eludarea platii taxelor vamale.

Astfel, in perioada noiembrie 2010 – iunie 2011, membrii gruparii au transportat, in repetate randuri, de pe teritoriul Ucrainei spre Romania, cantitatea de peste 15.000 tone motorina.

Combustibilul era incarcat pe nave sub pavilion strain, apartinand invinuitilor si era introdus pe teritoriul Romaniei prin P.T.F. Galati Port, unde era declarat ca fiind in tranzit catre Serbia.

Ulterior, navele acostau la km fluvial 503, in apropierea municipiului Giurgiu, unde invinuitii rupeau sigiliile vamale si descarcau motorina in diferite barje sau nave autopropulsate. Combustibilul era apoi comercializat prin intermediul unor firme controlate de catre membrii gruparii.

Prejudiciul estimat ca fiind cauzat bugetului de stat este de 7 milioan euro.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *