Romania Curată

Mult prea târziu… Procurorul general interimar Bogdan Licu vrea să i se retragă titlul de doctor

Unul dintre așa-numiții doctori ai lui Oprea, Bogdan Licu, a făcut astăzi o declarație surprinzătoare. Procurorul general interimar a spus la sediul CSM că, în urmă cu aproximativ o lună, a făcut o cerere la Ministerul Educației pentru a i se retrage titlul de doctor.

„Am făcut asta din motive personale. A fost o decizie grea, dar vreau să specific că nu am plagiat în acea teză”, a declarat Bogdan Licu la sediul CSM.

Deși nu a dat detalii despre motivele pentru care dorește să-i fie retras titlul de doctor, acestea sunt ușor de bănuit. În august anul trecut, Hotnews a publicat un articol în care demonstra că teza de doctorat al lui Bogdan Licu, obținută la Academia Națională de Informații în 2011, conține pasaje întregi copiate din alte lucrări, prin care și dintr-o lucrare a magistratului Cristi Danileț (detalii aici)

Bogdan Licu face parte dintre magistrații care l-au avut drept coordonator al tezei de doctorat pe fostul lider al UNPR și vicepremier Gabriel Oprea și el, la rândul său, suspectat de plagiat. (vedeți aici și alți magistrați importanți care și-au susținut teza de doctorat cu Gabriel Oprea)

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *