Andrei-Mihai Tănase

Ministrul Monica Anisie se lăuda că s-a mărit bugetul la educație. Poate s-o fi mărit, dar sigur nu pentru elevi

V-ați întrebat vreodată de ce trebuie să dați bani pentru fondul școlii/clasei în condițiile în care învățământul de stat ar trebui să fie gratuit? Acest lucru se întâmplă deoarece lipsește din coloane o rubrică pentru finanțarea complementară a școlilor.

Ce este finanțarea complementară?

Aceasta este finanțarea de unde vin bani pentru renovări, burse, pază, etc.. Din păcate, statul nu alocă bani deloc pentru aceste lucruri, iar autoritățile locale, care sunt partenere cu statul în finanțarea acestor cheltuieli, dau prea puțini bani sau chiar deloc. Acest lucru se întâmplă încă din 2011, niciun Guvern nu a dat doi lei, la propriu, pe educația din România.

Este motivul principal pentru care încă există școli cu toalete în curte, săli cu tencuială care stă să cadă și multe alte probleme care sunt foarte cunoscute.

Bursele, una dintre motivațiile unui elev, mediul și condițiile dintr-o unitate de învățământ, reprezintă baza unui parcurs școlar reușit.

Guvernanții trebuie sa conștientizeze că visul in care ei trăiesc acum este de fapt începutul unui coșmar, acela al unei țări unde dezinteresul față de educație duce la distrugerea viitorului ei.

Poza de mai jos face parte dintr-o anexă la proiectul de buget al statului.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *