Romania Curată

Moment rușinos ”made în România”. Cherecheș a fost adus din închisoare să depună jurământul de primar

Cătălin Cherecheș a fost adus astăzi din Penitenciarul Gherla, unde se află arestat într-un dosar de corupție, pentru a depune jurământul de credință pentru un nou mandat de primar al municipiului Baia Mare. Peste 100 de persoane l-au aclamat în fața Primăriei, scrie Agerpres.

Persoanele adunate în fața Primăriei Baia Mare au scandat: „Cherecheș, nu uita: Baia Mare e a ta!”, „Libertate pentru primar” și „Baia Mare te vrea”.

La ședința de depunere a jurământului de către Cătălin Cherecheș au participat 18 consilieri locali, președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinții CJ, Doru Dăncuș și Lucian Morar, arhiepiscopul vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Iustin Hodea Sigheteanul, precum și un reprezentant din partea cultului romano-catolic. Ședința a avut un singur punct pe ordinea de zi care consta în depunerea jurământului de către primarul ales.

Cătălin Cherecheș a jurat cu mâna pe Constituție și Biblie că va sluji orașul cu pricepere și credință. „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună credință tot ce îmi stă în putere și în pricepere pentru bunăstarea locuitorilor municipiului Baia Mare. Așa să-mi ajute Dumnezeu”, a fost formula de jurământ rostită de Cătălin Cherecheș, în sala Europa a primăriei.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Elisabeta Fetche, a declarat miercuri că instituția pe care o reprezintă și Consiliul local Baia Mare au căzut de acord asupra susținerii jurământului lui Cherecheș la sediul primăriei, după ce în prealabil sala Europa a fost verificată dacă este corespunzătoare pentru un asemenea eveniment, scrie Agerpres.

Elisabeta Fetche a mai spus că primarul ales Cătălin Cherecheș va avea pe drumul la Baia Mare escortă și că imediat după depunerea jurământului, va fi readus la Penitenciarul Gherla.

Cătălin Cherecheș este arestat de pe 27 aprilie, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. Pe 5 iunie, în timp ce se afla în pușcărie, a câștigat un nou mandat de primar.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Moment rușinos ”made în România”. Cherecheș a fost adus din închisoare să depună jurământul de primar

  1. marks

    Doar in RSR SRL este posibil asa ceva.Intrebarea este; care care este calitatea morala si educationala a unor astfel de alegatori ?

    Reply
  2. POPOVICIU DORIN

    Citind lista celor prezenti la” juramant” ma intreb ce inteleg acesti domni prin notiunea ,” stat de drept” , cred ca nimic!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *