Romania Curată

MOBILIZARE: Proteste pentru demisia lui Oprea, anunțate pentru București și Cluj, duminică, de la ora 14.00

UPDATE: Protestele programate pentru duminică au fost amânate, în urma tragediei din clubul Colectiv. ”La fel ca voi, suntem în stare de şoc după evenimentul tragic de aseară. Vă încurajăm să mergeţi să donaţi sânge pentru a-i ajuta pe cei suferinzi. Gândurile noastre merg către victime şi apropiaţii lor. Protestul de mâine se amână.” (mesaj pe grupul de mobilizare).

În schimb, persoanele din Bucuresti sunt invitate maine in faţa clubului Colectiv de la ora 14:00 sa aprindă o lumânare în memoria celor 27 de persoane care au murit, precum și a celor peste 100 de persoane rănite în urma tragediei, arată într-o altă mobilizare de pe Facebook (aici).

***

Noi proteste unde se va cere demisia lui Gabriel Oprea sunt anunțate pe Facebook, la București și Cluj, de la aceeași oră – 14.00 -, în Piața Universității (la Fântână), respectiv în Piața Unirii. Poți să-ți inviți și tu prietenii aici (București) și aici (Cluj).

***

mesajul de mobilizare:

Zilele trec și răspunsurile întârzie să apară. Victor Ponta își apără complicele, PNL-ul cere firav demisia celui pe care îl curtau pînă ieri, prin ordonanță de urgență se încearcă acoperirea abuzului de coloană, subordonații lui Gabriel Oprea nu colaborează cu Parchetul, șefii de sindicat își trădează membrii, UNPR-ul își mobilizează postacii iar unii ziariștii au primit ordin pe unitate să îl spele pe general sau să mute atenția către alte subiecte.

Nu suntem nici naivi nici complici la jocurile politice. Ne menținem mesajul și atitudinea și vă chemăm la protest, în Piața Universității și oriunde în România.

Considerăm total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de interne şi vice-premier în Guvernul României. Suntem indignaţi văzând tentativele de muşamalizare a tragediei de către reprezentanţi ai guvernului, ministerului şi unei părţi a mass-mediei.

Deplângem moartea la datorie a unui tânăr poliţist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se află în culpă morală şi instituţională.

Dorim o anchetă liberă de influenţă politică şi realizată în deplină transparenţă. Dar înainte de acest lucru cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate funcţiile executive pe care le ocupă.

Salutăm evenimentele comemorative în memoria lui Bogdan Gigină, organizate de către Comunitatea Bicicliştilor şi respectiv Comunitatea Motocicliştilor.

Împreună spunem NU abuzului de putere! Acesta este un eveniment ne-partizan, al simplilor cetăţeni care condamnă abuzurile oricărui demnitar aflat în poziţie de putere.

Deşi ţinta noastră este abuzul de putere, dorim să condamnăm şi indolenţa autorităţilor locale şi regiilor în ce priveşte lucrarile publice, semnalizarea corespunzătoare a acestora și închiderea șantierelor imediat după finalizarea intervențiilor. Această indolență duce inclusiv la tragedii precum cea de zilele trecute.

***

Imagini de la protestul din București, de duminica trecută (Foto: Florin Eșanu/ România Curată)

bucuresti oprea 1 bucuresti oprea 2 bucuresti oprea 3 bucuresti oprea 4 bucuresti oprea 5 bucuresti oprea 6 bucuresti oprea 7 bucuresti oprea 8 bucuresti oprea 9 bucuresti oprea 10 bucuresti oprea 11 bucuresti oprea 12 bucuresti oprea 14 bucuresti oprea 15 bucuresti oprea 16 bucuresti oprea 17 bucuresti oprea 18


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

12 thoughts on “MOBILIZARE: Proteste pentru demisia lui Oprea, anunțate pentru București și Cluj, duminică, de la ora 14.00

  • Mihai Gotiu

   @ stefanchiriac: libertatea de exprimare e garantată în țara asta ;) , atenție însă, dacă vrei să-ți încerci norocul cu un asemenea slogan, și huiduitul intră sub incidența libertății de exprimare

   Reply
 1. Paul

  La cate stele are pe umar, generalul Oprea trebuie sa dea dovada de demnitate, sa se retraga in anonimat,unde ii este locul si ii sade bine. Oricum,chiar si fara el,tara este rau administrata.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *