Romania Curată

Mobilizare a localnicilor din Norwich în sprijinul unui magazin românesc, incendiat într-un atac xenofob

Un magazin românesc din Norwich a fost incendiat într-un atac presupus xenofob, pe fondul creșterii tensiunilor din Regatul Unit după votul pentru Brexit. Cu toate acestea, localnicii s-au mobilizat în ajutorul proprietarilor și au strâns în numai câteva ore peste 25.000 de lire sterline, relatează Yahoo News.

Ministerul Afacerilor Externe din România a emis un comunicat în care a cerut sprijinul autorităților din Marea Britanie:

„MAE condamnă orice formă de manifestare extremistă sau discriminatorie la adresa cetățenilor români. Un magazin aparținând unor cetățeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie în localitatea Norwich, Marea Britanie. Ministerul Afacerilor Externe are în atenție acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca având caracter discriminatoriu. În acest sens, prin intermediul Ambasadei României la Londra, MAE a solicitat autorităților britanice să clarifice această situație și să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetățenilor români din Marea Britanie”, informează MAE într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit MAE, statul român urmărește să prevină, prin cooperarea cu autoritățile britanice, o eventuală escaladare a acțiunilor de intimidare la adresa cetățenilor români și îndeamnă cetățenii români care au cunoștință de astfel de incidente să informeze atât autoritățile britanice competente, cât și Ambasada României la Londra. MAE adresează, totodată, mulțumiri comunității de afaceri din Norwich, care s-a solidarizat și a fost alături de familia de români afectată de incident.

Localnicii s-au mobilizat însă pe rețelele de socializare și au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a-i ajuta pe români să-și refacă magazinul după incendiu. În numai câteva ore s-au strâns peste 25.000 de lire sterline, deși ținta propusă a fost de 500.

Magazinul a fost incendiat în noaptea de vineri spre sâmbătă, de persoane rămase deocamdată necunoscute.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Mobilizare a localnicilor din Norwich în sprijinul unui magazin românesc, incendiat într-un atac xenofob

  1. Spânu

    Si noi nu suntem capabili, tot neamul, sa adunam cateva milioane pt Brancusi. Doamne, cat de departe suntem!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *