Romania Curată

Mitropolitul Ardealului nu s-a prezentat la comisia de etică în scandalul cărților lui Gigi Becali. Streza: „a fost doar o binecuvântare”

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, dar şi alte două cadre didactice ale Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu care au coordonat lucrările unor deţinuţi nu s-au prezentat la Comisia de Etică pentru a-și susține punctul de vedere. În schimb, IPS Laurenţiu Streza a transmis că a dat doar „o binecuvântare” unei cărţi a lui George Becali, nu că ar fi coordonat-o.

„În faţa comisiei s-au prezentat conf. univ. dr. ing. Mirela Stanciu, de la Facultatea de Ştiinte Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, şi prof. univ. dr. ing. Gligor Ciortea, directorul general al Departamentului pentru Învăţământ la Distanţă şi Frecvenţă Redusă, în timp ce prof. univ. dr. ing. Valentin Petrescu, din cadrul Facultăţii de Inginerie, şi prof. univ. dr. Laurenţiu Streza, mitropolit al Ardealului, şi-au formulat şi transmis în scris punctele de vedere. Conf. univ. Doru Poiană de la Facultatea de Drept a formulat o cerere de amânare, neputând fi prezent întrucât este apărător într-un dosar aflat pe rol la Curtea de Apel Alba Iulia”, se arată într-un comunicat.

Chiar dacă nu a fost prezent, IPS Laurențiu Streza a transmis comisiei un document prin care spune că nu a coordonat lucrarea lui George Becali „Iubirea milostivă şi mântuitoare”, ci doar a dat „o binecuvântare” cărţii respective.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, anunţa pe 12 ianuarie, că va propune Guvernului să emită o ordonanţă de urgenţă pentru abrogarea articolului din lege care prevede că deţinuţii care scriu lucrări ştiinţifice beneficiază de o reducere cu 30 de zile a pedepsei pentru fiecare carte, precizând că tot atunci va pune pe masa Executivului regulamentul de aplicare a Legii 254/2013, care trebuia să fie adoptat din februarie 2014.

În aceeași zi, DNA anunţa că a deschis dosar penal în cazul cărţilor scrise de către deţinuţi şi face verificări privind favorizarea făptuitorului, fiind vizaţi profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea.

Cele două cărţi pe teme religioase semnate de George Becali au primit recomandări de la IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, şi IPS Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului. Becali s-a mai folosit de alte trei cărți pentru a beneficia de reducerea pedepsei.

Într-o declarație făcută postului B1TV, Gigi Becali a recunoscut că nu el a scris aceste cărți.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Mitropolitul Ardealului nu s-a prezentat la comisia de etică în scandalul cărților lui Gigi Becali. Streza: „a fost doar o binecuvântare”

  1. livius n.

    Domn’ Streza a gasit de cuvinta sa binecuvinteze o carte cu titlul ” Iubirea milostiva si mintuitoare”. Normal, are deja in titlu trei key words. Ca atare, nu pot avea niciun dubiu asupra valorii teologice a lucrarii. Pai, daca ar fi maculatura, desigur IPS-ul n-ar fi binecuvintat-o, ca el doar se pricepe la d-astea. Dar daca e maculatura, atunci IPS-ul este un impostor in fancy dress. Si unde mai pui ca aceste drag queens orthodoxe tuna si fulgera impotriva homosexualilor.

    Doamne iarta-i!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *