Adrian Popescu

Miron Mitrea: 2 ani de închisoare. Cu executare. Sentință definitivă

Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Năstase, a fost condamnat vineri definitiv la doi ani închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în legătură cu lucrările de renovare a casei mamei sale din Voluntari. Sentinţa a fost dată de un complet de la Curtea Supremă, condus de judecătorul Ionuţ Matei.

Pe lângă condamnare, Mitrea trebuie să plătească şi suma de 372.000 lei, obiect al mitei.

În acelaşi dosar, fosa şefă a Inspectoratului pentru Stat în Construcții (ISC), Irina Jianu, a primit cinci luni închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Nicolae Popescu, fost arhitect şef al Primăriei Voluntari.

Irina Jianu se reîntoarce astfel în închisoare, de unde tocmai fusese eliberată condiţionat în luna ianuarie, după ce ispăşise 2 ani şi jumătate de închisoare, reprezentând o parte din pedepsele primite în dosarele Trofeul Calităţii şi Zambaccian, unde inculpat a fost şi Adrian Năstase.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea, pe atunci ministru al Transporturilor, a primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef adjunct şi inspector-şef al ISC.

DNA susţine că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare efectuate cu titlu gratuit şi în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău şi SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

Firmele respective aparţineau lui Sergiu Sechelariu, numit de Adrian Năstase secretar de stat la Ministerul Transporturilor, în mandatul lui Mitrea.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Miron Mitrea: 2 ani de închisoare. Cu executare. Sentință definitivă

 1. BIBICU

  Dumnezeu NU BATE CU PARUL Mitrea a primit o pedeapsa f.f. indulgenta pt ceea ce merita ca TRADATOR al sindicalistilor si al poporului roman, l-a durut in cot de nevoiasi. Auzi tu politicianul MITREA si-a facut VILA INTR-O STATIUNE TURISTICA DIN AUSTRIA. De UNDE apucaturi SINDICALE si ATATA BANET COANE??????????????

  Reply
 2. JENEL

  ANTILIDERII SINDICALI alesi pe viata DIN ANII 90 1. VICTOR CIORBEA-primar PNT, premier PNT, senator PNL, AVOCATUL POPORULUI 2.MIRON MITREA, DEPUTAT PSD, 1996/2015 3. MARIAN SARBU, secrretar destat, ministrul muncii, deputat PSD si UNPR, CONSUL IN DUBAI 4. PAVEL TODORAN, deputat PSD, ?! 5. BRATIANU, DEPUTAT PSD, ??? 6. COSTIN DUMITRU- ASCUNS LA VEDERE, SPORADIC DA DIN FALCI 7. HOSSU, IDEM 8. HADAR, INSTALAT DE ANDRONESCU, CUMINTEL CU PSD 9.NISTOR DE SIMERIA, CUMINTEL CU CEI DE LA PUTERE 10, CATALIN CROITORU, CANDIDAT IN 1992 ANL DOLJ, 1996 PSD GORJ, 2000 APR BUCURESTI, 2004 PDL VRANCEA, 2008 DE 6PUTAT PDL, 2012 SENATOR PSD SECTOR 2, ACUM LINGA GEOANA. 11 LUCA LIVIU FSLI PETROM AMICU LUI S.O. VANTU CU AVERE DE NABAB MAI MARE CA A LUI VIDEANU????

  Reply
 3. Ion

  Acest gunoi spunea in urma cu doua decenii despre Corneliu Coposu ca ar trebui impuscat iar telectualii vremii de la 22 si alte ong-uri nu au avut nimic de spus ca de altfel nici acum. Sper ca nu mi se cenzureaza comentariul.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *