Romania Curată

Nici lui nu îi merge mai bine. Mircea Bica, soţul fostei şefe a DIICOT, pus sub control judiciar. Ea e în arest la domiciliu

Mircea Bica, soţul Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT, este suspect într-un dosar  dosar de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani şi a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi ţara. Procurorii DIICOT Braşov şi poliţiştii au făcut, miercuri, 17 percheziţii în acest caz dosar. Bica a fost adus la DIICOT Braşov, pentru audieri. Potrivit procurorului Cătălin Borcoman, şeful DIICOT Braşov, soţul Alinei Bica este cercetat pentru că ar fi comis, prin intermediul societăţii sale, două infracţiuni de evaziune fiscală cu un prejudiciu total de 88.000 lei şi o tentativă de evaziune fiscală.

Alte patru persoane, între care şi liderul grupării, Dan Vasile, au fost reţinute pentru 24 de ore.

„Bica nu este implicat în activitatea grupului şi în circuitul evazionist. Firma sa a relaţionat cu una dintre societăţile care are implicare în grup“, a explicat Borcoman.

Dintre cele 17 percheziţii, şase au fost făcute la locuinţele unor persoane din localităţile Jibert, Lisa şi Făgăraş, judeţul Braşov, iar 11 la sediile unor societăţi comerciale implicate în circuitul financiar contabil şi comercial creat şi utilizat de persoanele suspectate, potrivit Poliţiei Române.

„Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2010, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, format din şase persoane, în scopul iniţierii şi coordonării unui circuit evazionist prin intermediul unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Braşov, Alba şi Cluj. Societăţile ar fi fost controlate direct sau prin interpuşi de membrii grupării, aceştia urmărind sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale generate de activităţile economice desfăşurate prin intermediul societăţilor în cauză”, arată Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Membrii grupării ar fi produs un prejudiciu estimat la aproximativ 3.850.000 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit neplătit.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Nici lui nu îi merge mai bine. Mircea Bica, soţul fostei şefe a DIICOT, pus sub control judiciar. Ea e în arest la domiciliu

  1. Ovidu

    O familie de banditi care a fost la un moment dat protejata de anuminte elemente bine situate din clasa politica. Organele judiciare trebuiau sa ia atitudine si sa se autosesizeze. Ma mir cum nu au fost legati impreuna pana acum? Sau se puteau pierde niste importante inregistrari la dosarul cauzei (cauzelor)?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *