Romania Curată

Ministrul Sănătății trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie după dezvăluirile Tolo.ro

După ce site-ul Tolo.ro a dezvăluit că Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie, a fost plătită și de firma căreia îi cedase un spațiu în incinta unității sanitare pe care o conducea, Ministerul Sănătății a anunțat că va trimite Corpul de Control pentru a verifica neregulile semnalate.

„Va exista un control, aceasta este procedura legală. Trebuie să trimitem Corpul de control să constate și să probeze cu documente ceea ce se spune în această dimineață despre cazul doamnei Pop”, a declarat Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății într-o conferință de presă.

El a amintit articolul 178 din Legea 95/2006 referitor la ce poate și ce nu poate face un manager de spital.

„Pot să fac referire la articolul 178 din Legea 95/2006, care spune în mod clar că funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu exercitarea oricăror altor funcții salarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical din aceeași unitate”, a explicat Colintineanu.

Purtătorul de cuvânt al ministerului condus de Vlad Voiculescu a adăugat că, în cazul în care „se va proba acest lucru în urma raportului de control, atunci în mod evident cazul acesta va fi tratat cu maximă seriozitate, pentru că reprezintă o încălcare a legii”.

Citiți aici dezvăluirile de pe Tolo.ro despre protecția de care a beneficiat Monica Pop.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *