Romania Curată

Ministrul Sănătății a demisionat. UPDATE: Dacian Cioloș a preluat interimar portofoliul Sănătății

UPDATE: ”Prim-ministrul Dacian Ciolos a convenit, împreună cu președintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătății pentru a coordona direct și a asigura continuitatea măsurilor necesare în sectorul de sănătate.”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului, remis la orele amiezii.

”Totodată, astăzi, 9 mai, a avut loc o primă reuniune a grupului de lucru al premierului pentru elaborarea Planului tactic din sistemul de sănătate. La întâlnirea convocată de prim-ministrul Dacian Cioloș au participat secretarii de stat ai Ministerului Sănătății, reprezentanți ai Cancelariei și coordonatori ai principalelor instituții de cercetare din sănătate, cadre didactice, coordonatori ai ONG-urilor de profil, experți și consultanți din sectorul medical. Grupul va contribui, printr-un mecanism ad-hoc de consultare, la elaborarea măsurilor pe termen scurt și mediu pentru creșterea siguranței în sectorul medical și a unor măsuri strategice de reformă. Pe termen scurt, va fi abordată problema infecțiilor intra-spitalicești și se va analiza abordarea administrativă actuală, în vederea realizării modificărilor necesare (ordine de ministru, HG, modificări legislative) pentru un mai bun control profilactic al domeniului. Pe termen mediu, pornind de la documentele de analiză și strategiile de sistem deja elaborate, grupul va contribui la constituirea unui cadru de reformă reală în sectorul de sănătate.

Toate aceste propuneri se vor centraliza la nivelul Cancelariei premierului până la începutul lunii iunie. Următoarea întâlnire a grupului va avea loc în cursul zilei de joi, 12 mai. Toți cei prezenți la această primă reuniune au susținut că este momentul pentru a aduce în dezbatere publică situația reală a sectorului medical și de a căuta soluții la probleme neglijate de ani de zile, care au agravat și subminat încrederea în capacitatea sistemului medical de a pune pacientul pe primul loc.”

din comunicatul Guvernului

***

știrea inițială:

Patriciu Achimaş-Cadariu şi-a prezentat astăzi (luni) demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, după scandalul dezinfectanţilor utilizaţi în spitale.

„Am acceptat astăzi demisia domnului Patriciu Achimaș Cadariu din funcția de ministru al Sănătății. În perioada următoare voi înainta domnului Președinte al României Klaus Iohannis propunerea pentru un nou ministru al Sănătății”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului României, semnat de premierul Dacian Cioloș.

Conform programului anunțat presei, în această dimineață, de la ora 11.00,  era programată o primă reuniune a grupului de lucru coordonat de premierul Dacian Cioloş privind măsurile din domeniul Sănătăţii, demisia (și acceptarea acesteia având loc ulterior).

O parte dintre cetățenii care au ieșit în stradă la sfârșitul săptămânii trecute au solicitat această demisie, considerând că Patriciu Achimaș-Cadariu a gestionat ineficient criza declanșată după dezvăluirile din presă legate de scadalul dezinfectanților.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Ministrul Sănătății a demisionat. UPDATE: Dacian Cioloș a preluat interimar portofoliul Sănătății

 1. Ion Podocea

  Tocmai astăzi am auzit un comunicat de la SRI în care se afirmă că în decursul anilor această instituție a informat guvernul și instituțiile abilitate de aceste nereguli din spitale. Și atunci pentru ce a trebuit să-și dea demisia actualul ministru al sănătății? Cred că, de fapt, această demisie este rezultatul atacului permanent împotriva acestui doctor din parte mass-mediei și a politicienilor.

  Am observat că timp de câțiva ani când la guvernare a fost PSD, nici un sindicat nu a scos oamenii în stradă și nici mass-media , nici societatea civilă nu au reacționat la neregulile guvernării. Nu vi se par cam curioase aceste manifestări?

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Ion Podocea: oare d-voastră în ce țară ați trăit în toamna lui 2013? dar în cea a lui 2014? dar toamna trecută, când a căzut Guvernul Ponta? vreți să spuneți ceva sau aveți temă de casă?
   unde e logica supărării d-voastră: dacă ministrul a fost informat, dar n-a făcut nimic până nu s-a aflat în presă, era un ministru care merita să rămână?

   Reply
 2. Ion Podocea

  De ce credeți că dacă am o altă părere decât a DV. am o temă de casă? (ce este această temă de casă?) Consider , în continuare, că doi buni miniștrii au fost executați , dacă vreți, de cei care au „o temă de casă” că tot vă place această expresie.Este vorba de ministrul culturii și ministrul sănătății.
  Nu. nu sunt plătit de nimeni și mi se pare jignitoare presupunerea Dvs. Dar se pare că nu vă place dialogul și considerați că dețineți monopolul așa zisului adevăr.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Ion Podocea: ”părerea” sau ”opinie” înseamnă un lucru, negarea realității cu totul altceva; când spuneți că n-au avut loc proteste împotriva foștilor miniștri ai Sănătății, în condițiile în care au căzut guvernele lor (și a lui Ponta și a lui Boc) în urma protestelor generate de situația din domeniul sănătății e, pur și simplu, o negare a realității – protestele din 2012 și 2015 nu sunt ”păreri” sau ”opinii”, ci fapte

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *