Romania Curată

Ministrul Mediului: 300 de tone de deșeuri au fost oprite la intrarea în România

300 de tone de deșeuri care veneau din Germania, Austria și Ungaria ar fi fost oprite la intrarea în România, iar în urma acestei operațiuni au fost deschise trei dosare penale, a anunțat ministrul Mediului, Cristina Pașca Palmer, într-o conferință de presă.

„Anul acesta am reuşit să împiedicăm intrarea în ţară a 16 tiruri cu deşeuri de import. Legislatia românească si a Uniunii Europene împiedică importul de deşeuri care să ajungă la groapa de gunoi. Este vorba despre aproximativ 300 de tone de deşeuri.

În aceste tiruri, în documente erau deşeuri verzi, în container erau deşeuri reziduale mixte. Mergeau către şase societăţi din Hunedoara şi Ilfov dar cea mai mare parte către un singur operator economic. Am făcut un control acolo şi am descoperit şi alte ilegalităţi. Am sesizat autorităţile, acum e dosar penal în curs.

Gunoaiele veneau din Austria, Germania, Ungaria. Cele mai multe transporturi, 13, veneau din Germania. Toate au fost trimise înapoi. România nu e groapa de gunoi a Europei. 40% din gunoaie mergeau la un singur operator. E prima dată când se descoperă un astfel de transport. Am avut multe sesizări. În aceste ţări depozitarea la groapă e 80euro/tona. În România nu avem niciun cost. De la 1 ianuarie 2017 vom avea şi noi costuri”, a declarat ministrul Mediului, Cristina Paşca Palmer, citată de Mediafax.

Ministrul a anunţat că transporturile de deşeuri au fost descoperite în intervalul 16-24 iunie, precizând că sunt în curs trei dosare penale.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Ministrul Mediului: 300 de tone de deșeuri au fost oprite la intrarea în România

 1. andreesanu

  ati uitat deja dezastrul ecologic din anii 90 ???,cand mii de tone de deseuri au fost aduse cu tirurile si aruncate in zona Sibiului si ingropate or „depozitate ” in valea Trotusului pe la Onesti si Oituz jud Bacau !!!.
  Se stiu cines autorii ,se tie si cine -s politicienii din spatele lor !!.Azi acei derbedei sunt milionari in euro !!!,la baza averii lor de azi stau banii dati de nemti ca sa preia acele deseuri si zecile de tiruri care dupa transportul de deseuri nu s-au mai intors niciodata in Germania !!.

  Reply
 2. Moisi Petruta

  Este bine ca astfel de actiuni sunt initiate de Ministerul Mediului si inca este nevoie de mult mai mult. Eu voi promoa stirea la nivelul Grupului de Lucru din cadrul Biroului European de Mediu/EEB, in calitatea de membru al acestui grup al Centrului de Consultanta Ecologica Galati , cerand parteneilor din tarile mentionate sa ia atitudine. Din pacate, atata timp cat noi depozitam la groapa gunoaie amestecate, nesortate nici la sursa si nici la statiile de sortare, si inca gratuit, ne putem astepta la astfel de incercari. O intrebare: cine mai stie ce se intampla cu cele 800 de tone de deseuri de la Neapoli, Italia, cum s-a spus in presa cu ceva timp in urma?. M-au rugat colegii din Italia sa le dau de veste. Multumesc.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *