Romania Curată

UPDATE Ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a delegat toate atribuțiile unui secretar de stat

UPDATE 2 – Parchetului General a cerut CSM încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Oana Hăineală şi Constantin Sima. Cei doi sunt secretari de stat în cadrul ministerului, anunță Mediafax. Constantin Sima este persoana căreia ministrul Florin Iordache i-a delegat toate atribuțiile.

„Având în vedere necesitatea derulării în condiţii de imparţialitate a unei cauze instrumentate de către Direcţia Naţională Anticorupţie, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, precum şi a proiectului de lege pentru graţierea unor pedepse, astăzi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală şi a domnului procuror Constantin Sima”, se arată în comunicatul PG.

UPDATE 1 – Potrivit Agerpres, Ministerul Justiției a confirmat oficial faptul că atribuțiile ministrului Florin Iordache au fost delegate secretarului de stat Constantin Sima, începând cu data de 1 februarie și până în 7 februarie.

Purtătorul de cuvânt a precizat că motivul delegării atribuțiilor este legat de activitatea intensă a ministrului pentru aprobarea bugetului pe anul 2017.

***

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, si-ar fi delegat toate atributiile secretarului de stat Constantin Sima, scrie Ziare.com, citând surse din minister. Publicația scrie că informația a fost confirmată de Cristina Lita de la Departamentul de Comunicare al Ministerului Justiției.

Delegarea a intrat in vigoare miercuri si e valabilă până pe 7 februarie.

„Delegarea atribuțiilor pentru perioada 1 – 7 februarie are loc „pe chestiuni curente”, „pentru a nu fi blocată activitatea ministerului”. Asta nu înseamna că ministrul Florin Iordache nu va fi la birou în aceasta perioada”, a subliniat Cristina Lita, potrivit sursei citate.

Constantin Sima este un fost procuror, fără afiliere politică.

Informația vine în contextul în care procurorul general Augustin Lazăr a confirmat existența unui dosar penal al DNA privitor la adoptarea OUG 13 de modificare a codurilor penale.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *