Romania Curată

Ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu, în conflict de interese. ICCJ îl contrazice pe Dragnea

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, prin sentință definitivă, că Adriana Petcu, ministrul Apelor şi Pădurilor, s-a aflat în conflict de interese în perioada în care era director al Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa pentru că ar fi fost project officer într-un proiect european din care ar fi obţinut 27.086 lei, potrivit Mediafax.

„Respinge recursul declarat de reclamanta Petcu Adriana împotriva Sentinţei civile nr. 1161 din 24 aprilie 2015, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată în decizia dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) joi.

Magistraţii au menţinut hotărârea Curţii de Apel Bucureşti din data de 24 aprilie 2015, prin care instanţa a decis că „respinge acţiunea formulată de reclamanta Petcu Adriana în contradictoriu cu pârâta A.N.I., ca inadmisibilă”.

Atunci când a fost propusă ministru, întrebat de problema de incompatibilitate a Adrianei Petcu, Dragnea a declarat că aceasta a câştigat în justiţie procesul cu ANI. „Poate e un amănunt neimportant, dar, totuşi dacă este o hotărâre definitivă şi irevocabilă, cred că este un subiect închis”, a spus Liviu Dragnea. De fapt, Adriana Petcu nu câștigase nici la Curtea de Apel, iar soluția instanței supreme încă nu era pronunțată.

Pe 9 decembrie 2014, ANI anunţa că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Adriana Petcu, motivând că aceasta a „semnat o adresă transmisă Administraţiei Naţionale „Apele Române” (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa în componenţa grupului de lucru al Proiectului „SIGMA FOR WATER””, în baza căreia a fost încadrată în funcţia de project officer în cadrul proiectului şi a obţinut venituri în valoare totală de 27.086 Lei”.

Adriana Petcu, 55 de ani, a fost director al Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa din 1 martie 2010, fiind susţinută, la acel moment, de organizaţia PDL Buzău.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu, în conflict de interese. ICCJ îl contrazice pe Dragnea

 1. Calin Dejeu

  Apele Romane este singura institutie care are ca si activitate de baza (deteriorarea starii corpurilor de apa) exact opusul a ceea ce legislate prevede ca trebuie sa faca. Pentru aceasta incalcare sistemica si sistematica a legislatiei de profil foloseste si bani publici, sume astronomice. Si, de parca nu ar fi deja halucinant, pagubele produse de aceasta institutie asupra cadrului natural sunt ireversibile. Toti directorii de administratii bazinale, cel putin de cand acest agent economic a fost transformat de ”patronul spiritual” Iliescu in institutie, ar trebui anchetati, fara exceptie. Faptul ca Adriana Petcu a pierdut procesul cu ANI este absolut zero, fata de interventia necesara impotriva abuzurilor din acest domeniu vital.

  Reply
 2. Adrian

  Să înțelegem că d. Dragnea a mințit? Sau habar n-are? Aparent s-a judecat în noua procedură unde „definitivă și irevocabilă” nu există. (sau pentru noi publicul larg e cam ca mai lejerul „dar totuși”).

  Reply
 3. corina nacu

  DE CE nu I se aplica alaturi de sanctiune juridica si CODUL DE ETICA si CONDUITA scos pe faras de clica RELU ADAM , CALUIANU , PINTIPIE VASILE, SANDU si gasca de directori penali din teritoriu din sistemul ANAR!!! DNA te rugam sa le aplici o grila de incadrare cat mai corecta !!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *