Romania Curată

Ministerul Sănătății se sesizează în scandalul dezinfectanților

După dezvăluirile jurnaliștilor de la GSP despre calitatea proastă a dezinfectanților folosiți în spitalele din România, Ministerul Sănătății s-a sesizat și spune că va recolta probe pentru a fi trimise la laboratoarele de specialitate. Este vorba despre dezinfectanții achiziționați de la compania Hexi Pharma.

”Odatǎ cu apariția în spațiul mediatic a problemelor legate de situația biocidelor, ministrul Sǎnǎtǎții a dispus Corpului de Control demararea unor controale mixte împreună cu Inspecția Sanitară de Stat și Serviciile de Control în Sǎnǎtate Publicǎ din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică.

Precizǎm faptul, cǎ aceste controale se vor derula, în strânsǎ legǎturǎ cu ancheta penalǎ aflatǎ pe rolul Parchetului General.

In cadrul acestor controale vor fi ridicate probe din dezinfectanţi pentru a fi trimise la testare în vederea stabilirii eficienței acestora. De asemenea, în cadrul aceloraşi controale, se vor recolta probe separat şi vor fi trimise la laboratoare pentru a verifica dacă concentraţiile înscrise pe etichetă sunt în concordanţă cu conţinutul”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

O anchetă realizată de jurnaliştii Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Alex Nicodim, publicată pe tolo.ro, se demonstrează cu documente că dezinfectantele furnizate de compania Hexi Pharma spitalelor din România sunt diluate și pâna la de zece ori față de concentrația înscrisă pe etichetă.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Ministerul Sănătății se sesizează în scandalul dezinfectanților

 1. dan

  E un masacru iar ei se „sesizeaza” de ochiii lumii. Acum un an si jumatate am fost operat in bucuresti si am luat o infectie din sala de operatie, am deja 5 luni de antibiotic si tot am probleme mari la care nu mai stie nimeni ce sa-mi faca.
  Asta e una din cele mai mari crime comisa de catre mafia din sanatate iar mafia de la stat se sesizeaza. Acum trebuiau sa fie bagati la puscarie de la corporatiile de aprovizionare pina la ministrul sanatatii toti in puscarie.
  Sa fie luate datele cu cei infectati in spitale si cei care au murit sau sunt mutilati pe viata si o sa vedeti adevaratul masacru pe care-l face mafia politica, toti stiu de acest lucru de la doctori la directori si angajati ai corporatiilor dar toti tac complice.
  Sa se faca si o ancheta asupra substantelor din medicamentele vindute de corporatiile farmaceutice occidentale pentru ca nu exista nici macar un singur control din partea autoritatilor complice iar in cele mai multe cazuri este vinduta apa de ploaie si iarba tocata. Toti farmacistii stiu acest lucru dar toatalumea tace in fata dictaturii mafiote instaurate de firmele farma.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *